6 λόγοι για τους οποίους αξίζει να επιλέξεις ενεργειακό τζάκι

Τι θα ήταν άραγε καλύτερο από το να βρίσκεσαι το χειμώνα σε ένα άνετο σαλόνι με καλή παρέα και τη συντροφιά ενός τζακιού; Το να παρακολουθείς απλά τη φλόγα να αλλάζει μορφές σε χαλαρώνει και σε κάνει να νιώθεις ζεστασιά και θαλπωρή.

Παρόλα αυτά, αναρωτιέσαι εάν το ενεργειακό τζάκι είναι καλύτερο από το παραδοσιακό; Πάμε να δούμε μαζί ποιο είναι πιο αποδοτικό και κατάλληλο για τις κρύες μέρες του χειμώνα…

1. Το ενεργειακό τζάκι παρέχει τη μέγιστη απόδοση.

Είναι ένα σύγχρονο τζάκι κλειστού τύπου, το οποίο έχει εξαιρετικά υψηλή απόδοση καύσης και χαμηλή κατανάλωση καυσόξυλων. Αντίθετα, το παραδοσιακό τζάκι δεν έχει την ίδια απόδοση, αν και τα καυσόξυλα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι αρκετά. Το ενεργειακό τζάκι καίει 3-4 φορές λιγότερο ξύλο από το απλό τζάκι! Με το ενεργειακό τζάκι μπορείς να ζεσταθείς ικανοποιητικά και παράλληλα να εξοικονομήσεις χρήματα! Στα πιο σύγχρονα ενεργειακά τζάκια ο βαθμός απόδοσης της καύσης φτάνει ή και υπερβαίνει το 75%, γεγονός που το κάνει ιδανική επιλογή για να αντιμετωπίσεις τους ψυχρούς χειμώνες.

2. Το ενεργειακό τζάκι παρέχει ένα μοναδικό θέαμα και προσδίδει ένα ιδιαίτερο στοιχείο στο χώρο. Σε αντίθεση, το κλασικό τζάκι είναι λιγότερο πρωτότυπο, ενώ σταδιακά συνηθίζεις την εικόνα του. Το στυλ αλλά και τα υλικά που μπορείς να επιλέξεις για την εξωτερική διακόσμηση του ενεργειακού τζακιού σου είναι πάρα πολλά. Συνδύασέ το σύμφωνα με το υπόλοιπο σπίτι επιλέγοντας το στυλ που σου ταιριάζει καλύτερα! Οι επιλογές είναι αμέτρητες και μπορείς να κάνεις τη δική σου ειδική παραγγελία σχεδίου παρά να διαλέξεις ένα έτοιμο, όπως συμβαίνει με το παραδοσιακού τύπου τζάκι. Έτσι, θα μπορέσεις να διαλέξεις με γνώμονα το δικό σου γούστο και να διαμορφώσεις το χώρο σου όπως σου αρέσει!

3. Με το ενεργειακό τζάκι δίνεται η δυνατότητα διανομής της θέρμανσης σε άλλους χώρους.

Έχεις τη δυνατότητα να θερμαίνεις όλους τους χώρους του σπιτιού σου και μπορείς να επιλέξεις με ποιον τρόπο θες να γίνει αυτό. Οι επιλογές είναι δύο. Μπορείς να επιλέξεις είτε το αερόθερμο ενεργειακό τζάκι ή το υδραυλικό ενεργειακό τζάκι που συνδέεται με τα σώματα καλοριφέρ.

4. Το ενεργειακό τζάκι παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια.

Το ενεργειακό τζάκι διαθέτει γυάλινο πορτάκι που επιτρέπει στην καύση να γίνεται σωστά και ταυτόχρονα προστατεύει εσένα και την οικογένειά σου από τυχόν ατυχήματα, ενώ παράλληλα δε χάνεις και τη θέα της φλόγας.

5. Το ενεργειακό τζάκι χαρακτηρίζεται από οικολογική καύση.

Συγκεκριμένα, συμβάλλει στην καλύτερη απόδοση και τη μείωση των ρύπων. Με αυτόν τον τρόπο το τζάκι μετατρέπεται σε οικολογικό και φιλικό προς το περιβάλλον.

6. Το ενεργειακό τζάκι συνεισφέρει στην εξοικονόμηση άλλων πηγών ενέργειας

Τέλος, με τη χρήση ενεργειακής εστίας βοηθάς στην εξοικονόμηση άλλων πηγών ενέργειας, όπως για παράδειγμα το πετρέλαιο. Επίσης, είναι σημαντική και η εξοικονόμηση της ποσότητας των καυσόξυλων, καθώς δεν ευνοείται η υπερκατανάλωση, όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιείς ένα παραδοσιακό τζάκι.

Υπάρχουν 2 κατηγορίες ενεργειακών τζακιών, για να διαλέξεις αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου.

1. Τα αερόθερμα (ζεσταίνουν αέρα)

Στα αερόθερμα τζάκια ο αέρας μεταφέρεται μέσω ηλεκτρικού ανεμιστήρα. Στην περίπτωση αυτή μπορείς με ειδικά κανάλια να μεταφέρεις τον αέρα μέχρι και 15 μέτρα μακριά και να ζεστάνεις όλο το σπίτι, κάτι που δε μπορεί να συμβεί με τα παραδοσιακά τζάκια, τα οποία ζεσταίνουν έναν συγκεκριμένο χώρο και όχι το σπίτι σε σύνολο.


2. Τα καλοριφέρ (ζεσταίνουν νερό)

Το τζάκι καλοριφέρ έχει εξίσου ικανοποιητικό αποτέλεσμα με το αερόθερμο. Η διαφορά είναι στο ότι ζεσταίνει το χώρο με τη κυκλοφορία ζεστού νερού στα σώματα του καλοριφέρ. Λειτουργεί δηλαδή όπως ένας λέβητας. Με το ζεστό νερό που παράγεται μπορείς να ζεστάνεις ομοιόμορφα όλο το σπίτι, μέσω των σωμάτων καλοριφέρ, ενώ  ζεσταίνεται και το boiler και έχεις ζεστό νερό χρήσης. Μπορεί να συνδεθεί παράλληλα με καυστήρα πετρελαίου ή αερίου. Είναι μία λύση που θα σε εξυπηρετήσει πολύ, αφού έχεις αυτονομία και μπορείς να έχεις ανά πάσα στιγμή ζεστό νερό, αλλά και όλοι οι χώροι του σπιτιού σου θα είναι ζεστοί, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς ή να ξοδεύεις πολλά χρήματα.


Στην Πετροεμπορική υπάρχουν πολλά διαφορετικά ενεργειακά τζάκια, για να διαλέξεις αυτό που καλύπτει περισσότερο το γούστο και τις ανάγκες σου! Εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία σχεδίων και ειδών για να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στον δικό σου χώρο. Τα ενεργειακά τζάκια ήρθαν για να μείνουν! Όχι μόνο είναι η πλέον οικονομική λύση της εποχής, αλλά πρόκειται να αναδείξουν το χώρο σου με τον καλύτερο τρόπο, πάντα σύμφωνα με τις αρχές του σύγχρονου design!

 Είμαστε εδώ για εσάς, με πολλή όρεξη και προθυμία, για να βρίσκουμε πάντα αυτό που χρειάζεστε.

Μείνετε κοντά μας, θα ακολουθήσουν πολλές νέες και χρήσιμες ιδέες για να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό και όμορφο!

 

Η ομάδα της Πετροεμπορικής