4 προτάσεις για να ανανεώσετε τη βεράντα σας και να φέρετε την άνοιξη σπίτι σας!

Αν σχεδιάζετε να δώσετε ζωή στη βεράντα σας που παραμελήσατε μέσα στο χειμώνα ή σκέφτεστε να ανανεώσετε με δημιουργικό τρόπο τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, τώρα είναι η κατάλληλη εποχή. Ο καιρός ανοίγει και μαζί του αλλάζει και η διάθεσή μας και θέλουμε όλο και περισσότερο να περνάμε χρόνο έξω παρέα με τους ανθρώπους μας. Γι' αυτό αξίζουμε έναν χώρο όμορφα διαμορφωμένο που θα αποπνέει γαλήνη και αισιοδοξία. Έχουμε ετοιμάσει για εσάς ενδιαφέρουσες προτάσεις για να δώσετε ζωή στη βεράντα σας και να γίνει το καταφύγιο που ζητάτε τις δύσκολες μέρες. Πάμε να δούμε μαζί πρωτότυπες και χρήσιμες λύσεις που θα κάνουν τη βεράντα σας να ξεχωρίζει…


1. Γλάστρες τσιμέντινες ή μαρμάρινες

Τι πιο όμορφο από μία βεράντα γεμάτη γλάστρες με λουλούδια που θα γεμίσουν χρώματα  το χώρο σου, δίνοντας μια ανοιξιάτικη αύρα στην καθημερινότητά σου που θα σε κάνει να σβήσεις από το μυαλό τις γκρίζες μέρες και να χαθείς στο φως μαζί με τις υπέροχες μυρωδιές των λουλουδιών. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τσιμέντινη ή μαρμάρινη γλάστρα ανάλογα με το γούστο σου και το κλίμα που θες να δημιουργήσεις στη βεράντα σου.

Αν είσαι λάτρης του πιο απλοϊκού και καθημερινού στυλ, τότε μπορείς να διαλέξεις μια τσιμέντινη γλάστρα από τη μεγάλη ποικιλία σχεδίων που διαθέτει το κατάστημά μας. Αν πάλι θες να προσδώσεις ένα πιο αριστοκρατικό στοιχείο στο χώρο σου και να αποπνέει έναν αρχοντικό αέρα, τότε καλύτερα να επιλέξεις μαρμάρινες γλάστρες που θα μεταμορφώσουν με τρόπο μοναδικό τη βεράντα σου.

Μπορείς να διαλέξεις το σχέδιο που σε εκφράζει καλύτερα και να γεμίσεις τη βεράντα σου με όμορφα λουλούδια, είτε πολύχρωμα όπως οι βιολέτες και οι πετούνιες ή ελληνικά φυτά, όπως η δάφνη, το δεντρολίβανο και η λεβάντα.

Ό,τι κι αν επιλέξεις, τα φυτά πάντα δίνουν ζωή και μία ολάνθιστη βεράντα είναι ένας επίγειος παράδεισος που θα σε κάνει να μη θες να την αποχωριστείς!


2. Διακόσμηση με τσιμέντινα είδη

Η διακόσμηση της βεράντας με τσιμέντινα είδη είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή πρόταση. Μπορείς να διαλέξεις αγάλματα που απεικονίζουν ζώα ή λουλούδια και άλλα στοιχεία της φύσης, καθώς και αρχαιοελληνικές θεότητες, ώστε να ανανεώσεις τη βεράντα σου, κάνοντάς την να ξεχωρίζει! Ακόμη, μπορείς να επιλέξεις τσιμέντινες βρύσες που θα σε κάνουν να αναπολήσεις το παρελθόν των παιδικών σου χρόνων στην εξοχή. Μπορείς επιπλέον να εμπλουτίσεις τη βεράντα σου με μικρά τσιμέντινα διακοσμητικά που σε μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή, μεταδίδοντας έναν αριστοκρατικό αέρα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και αλλάζοντας ριζικά τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου. Αν θες να δημιουργήσεις μία αξιοζήλευτη διακόσμηση στη βεράντα σου μπορείς να προσθέσεις ένα τσιμεντένιο πηγάδι ή ένα τσιμεντένιο συντριβάνι που θα μεταμορφώσει τη βεράντα σου σε έναν τόπο παραδεισένιο, όπου οι ευωδιές των λουλουδιών θα συνδυάζονται αρμονικά με τα τρεχούμενα νερά του συντριβανιού, δημιουργώντας ένα αίσθημα αγαλλίασης.


3. Βότσαλα λευκά ή χρωματιστά σε γλάστρες και σε βάζα

Τι πιο ωραίο και δημιουργικό από το να προσθέσουμε βότσαλα σε γλάστρες και σε βάζα, για να φτιάξουμε μία πρωτότυπη και ασυναγώνιστη βεράντα που θα μας κάνει να νιώσουμε την αύρα του καλοκαιριού, θυμίζοντάς μας τις γεμάτες βότσαλα ακρογιαλιές, όπου ο ήλιος έπαιζε με τους χρωματισμούς του βότσαλου και της θάλασσας.

Πόσο ταιριαστό είναι το βότσαλο με τα λουλούδια που θα τοποθετήσουμε στις γλάστρες και στα βάζα.

Είναι σαν το θαλασσινό στοιχείο να συναντά τη χλωρίδα, συνθέτοντας ένα μαγικό τοπίο, όπου η φύση ζωντανεύει ολόκληρη μπρος στα μάτια σου.

4. Αλλάξτε πλακάκια στη βεράντα σας

Στην Πετροεμπορική θα βρεις αμέτρητες επιλογές από πλακάκια εξωτερικού χώρου, για να "ντύσεις" τη βεράντα σου ακριβώς όπως ονειρεύεσαι!

Διάλεξε πλακάκια εξωτερικού χώρου όψης μπετόν, ξύλου ή πέτρας, πλακάκια εξωτερικού χώρου από γρανίτη, κεραμικά ή πορσελανάτα, αλλά και αντιολισθητικά πλακάκια εξωτερικού χώρου με αντοχή στην τριβή.

Στο κατάστημά μας θα βρεις πλακάκια εξωτερικού χώρου, μεγάλα και μικρά σε ποικιλία διαστάσεων και πάχους, κατάλληλα για τοποθέτηση σε δάπεδο αλλά και σε τοίχο. Αν και το υλικό και τα φινιρίσματα είναι σημαντικά, η αλήθεια είναι ότι επίσης πρέπει να επιλέξουμε ένα καλό χρώμα για τη βεράντα.

Το μπεζ και το καφέ είναι πολύ κλασικά, επομένως χρησιμοποιούνται συχνά για να δώσουν μια ζεστή και διαχρονική πινελιά στα δάπεδα. Είναι ένας τόνος που είναι διαχρονικός και είναι μια καλή επιλογή αν θέλουμε έναν απλό και κλασικό χώρο. Αυτοί οι τύποι τόνων είναι ιδανικοί για εξωτερικούς χώρους, αφού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν θερμαίνουν το πάτωμα πάρα πολύ, γεγονός που μας επιτρέπει να επιτύχουμε πιο δροσερά περιβάλλοντα απ’ ότι αν επιλέξουμε σκοτεινούς τόνους.

Εάν είστε ένας από αυτούς που θέλουν να προχωρήσουν λίγο περισσότερο, μπορείτε να διαλέξετε πλακάκια με ζωντανά σχέδια και χρώματα. Έτσι, το πάτωμα θα είναι σίγουρα το επίκεντρο!

Η έμπειρη ομάδα της Πετροεμπορικής είναι εδώ για εσάς, με αγάπη, θέληση και όρεξη για δουλειά, για να σας προτείνει αυτά που ταιριάζουν καλύτερα στη διακόσμηση του χώρου σας και στην αισθητική σας. Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά η τελική απόφαση βρίσκεται στα χέρια σας! Ό,τι κι αν διαλέξετε, εμείς είμαστε εδώ για να σας εξασφαλίσουμε πως η βεράντα σας θα γίνει ένας χώρος αξιοζήλευτος που δε θα χορταίνετε!

 

 

Η ομάδα της Πετροεμπορικής