Μεταμορφώστε το μπάνιο σας με 5 απλά βήματα

Το μπάνιο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους στο σπίτι μας. Είναι το μέρος όπου χαλαρώνουμε και φροντίζουμε τους εαυτούς μας. Το μέρος που θα λειτουργήσει σαν ησυχαστήριο μετά από μία δύσκολη μέρα, η οποία θα ξεχαστεί με ένα ζεστό μπάνιο, αλλά και το μέρος που θα ετοιμαστούμε πριν από μία έξοδο. Η όμορφη εικόνα του και φυσικά η λειτουργικότητά του είναι σημαντικά στοιχεία που επηρεάζουν τη διάθεσή μας, μας ανανεώνουν και μας προσφέρουν μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας. Αν είστε ένα βήμα πριν την απόφαση να το ανακαινίσετε, να ξέρετε ότι είναι μία δημιουργική διαδικασία που θα χαρίσει στυλ και κομψότητα στο χώρο σας, ώστε να αποπνέει έναν αέρα αναζωογονητικό με στοιχεία πιο μοντέρνα ή vintage ανάλογα με τα γούστα σας. Πάμε να δούμε μαζί κάποιες έξυπνες ιδέες που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του μπάνιου και θα το μεταμορφώσουν στον αγαπημένο μας χώρο και στο καταφύγιό μας…


1. Κρεμαστά είδη υγιεινής

Η εγκατάσταση κρεμαστών ειδών υγιεινής αποτελεί μία δημοφιλή επιλογή που συνεχώς καταλαμβάνει χώρο στις τάσεις του σύγχρονου design. Είναι μία λύση που συμβάλλει στη δημιουργία ενός καθαρού και οργανωμένου χώρου. Σκεφτείτε ότι θα μπορείτε να καθαρίζετε πιο εύκολα κάτω από τη λεκάνη και από το έπιπλο του μπάνιου και ότι θα έχετε ελεύθερο χώρο για να τοποθετήσετε καλάθια ή άλλα χρηστικά αντικείμενα κάτω από το νιπτήρα, χωρίς να χρειάζεστε επιπλέον ντουλάπια ή συρτάρια για να αποθηκεύσετε πετσέτες, άπλυτα κλπ. Δεν είναι απλώς μία μοντέρνα επιλογή, αλλά και μία χρηστική λύση που θα διευκολύνει την καθημερινότητά σας!


 

2. Αντικαταστήστε την μπανιέρα με ντουζιέρα

Η ανερχόμενη τάση στην ανακαίνιση μπάνιου είναι η εγκατάσταση ντουζιέρας αντί για την παραδοσιακή μπανιέρα. Αυτή η επιλογή αποδεικνύεται ιδιαίτερα πρακτική για μικρά μπάνια, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα εξοικονόμησης χώρου και ταυτόχρονα προσδίδει μια σύγχρονη αισθητική στο μπάνιο σας, αφού η μπανιέρα είναι συνδεδεμένη με το πατροπαράδοτο στοιχείο, ενώ η ντουζιέρα εισάγει το νεωτερικό στοιχείο στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Επιλέγοντας μια ντουζιέρα με διαφανές γυαλί, μπορείτε να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ενός ευρύχωρου χώρου. Ακόμη, η πρόσβαση στην ντουζιέρα είναι πιο εύκολη σε σύγκριση με την μπανιέρα, ειδικά αν πρόκειται για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή για άτομα που αντιμετωπίζουν κάποιο κινητικό πρόβλημα. Οι επιλογές είναι πολλές και ποικίλες… Δεν υπάρχουν μόνο τα διαφανή τζάμια, αλλά μπορείτε να επιλέξετε τζάμι σε γκρι ή μαύρο χρώμα. Επίσης, μία ντουζιέρα μπορεί να είναι κλειστή με καμπίνα, αλλά κι ελεύθερη που σίγουρα το κάνει πιο μοντέρνο και ελκυστικό.

 

3. Τοποθετήστε κρυφό φωτισμό

Ο κρυφός φωτισμός αποτελεί ένα μοναδικό στοιχείο για το μπάνιο, καθώς δημιουργεί μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο χώρο, δίνοντας ένα χαλαρωτικό ή πιο φωτεινό αποτέλεσμα, ανάλογα με τις διαθέσεις σας. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τον φωτισμό, δημιουργώντας είτε μία πιο ρομαντική ατμόσφαιρα και μία ειδυλλιακή εικόνα είτε έναν έντονα φωτισμένο χώρο με άποψη που θα τονίζει τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του μπάνιου, όπως πλακάκια, καθώς και τον νιπτήρα και τη ντουζιέρα.  Αν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία, όπως για παράδειγμα γύρω γύρω ή πάνω από τον καθρέφτη και πάνω από το νιπτήρα, βελτιώνει την ορατότητα και αυξάνει τη φωτεινότητα όλου του μπάνιου. Ο κρυφός φωτισμός μπορεί να προσθέσει διάσταση και βάθος στο μπάνιο, δημιουργώντας ενδιαφέρουσες σκιάσεις και φωτεινά σημεία, που μπορούν να αναβαθμίσουν την αισθητική του χώρου. Είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που έχει εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε κρυφό φωτισμό που αλλάζει αποχρώσεις κι έτσι θα έχετε κάθε στιγμή ένα διαφορετικό μπάνιο που θα σας προσφέρει αισθητική απόλαυση και σίγουρα θα σας κινεί το ενδιαφέρον με τις εναλλαγές στον φωτισμό…

 

4. Συνδυάστε διαφορετικά υλικά, υφές και χρώματα

Τολμήστε να συνταιριάξετε διαφορετικά και αντίθετα υλικά, καθώς και χρώματα. Με την επιλογή αυτή, θα πετύχετε ισορροπία και ενδιαφέρουσα αισθητική. Ένας τρόπος για να δημιουργήσετε αυτήν την αντίθεση είναι να ενσωματώσετε σε κάποιες επιφάνειες το μάρμαρο που προσφέρει αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας, ενώ σε άλλες επιφάνειες να βάλετε ξύλο που είναι πιο απλό και καθημερινό υλικό.

Στην Πετροεμπορική διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία σε πλακάκια που έχουν την όψη του ξύλου και μπορούν να συνδυαστούν με το μάρμαρο για να δημιουργήσουν μία πρωτοποριακή αίσθηση που θα προσφέρει αρμονία και ισορροπία στο συνολικό αποτέλεσμα. Μπορείτε, έτσι, να δημιουργήσετε έναν χώρο που αντανακλά την προσωπικότητά σας και προσφέρει ένα διάλειμμα από την καθημερινή σας ρουτίνα.


5. Διαλέξτε πλακάκια που θα αναδείξουν το χώρο σας και παράλληλα θα είναι χρηστικά

Μπορείτε να επιλέξετε πλακάκια με υφή σαν πέτρα,  η οποία δημιουργεί ένα γήινο σκηνικό μέσα στο οποίο μπορείτε να χαλαρώσετε, όπως κάνετε και μέσα στη φύση. Στην Πετροεμπορική θα βρείτε διάφορες αποχρώσεις πέτρας, για να διαλέξετε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις και στο χώρο σας. Στο κατάστημά μας θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από πλακάκια με σχέδια, τόσο γεωμετρικά όσο και σχέδια από τη φύση, όπως φυτά και λουλούδια. Τα πλακάκια με γεωμετρικά σχέδια προσφέρουν μία αίσθηση συμμετρίας και πειθαρχίας στο χώρο, ενώ τα πλακάκια με σχέδια από τη φύση θα σας κάνουν να ταξιδέψετε σε μέρη ειδυλλιακά και εξωτικά. Μπορείτε να επιλέξετε ακόμη χρωματιστά πλακάκια που είναι η νούμερο 1 τάση της διακόσμησης και δίνουν έναν παιχνιδιάρικο τόνο στο χώρο σας. Ό,τι κι αν επιλέξετε από τη μεγάλη γκάμα επιλογών που σας δίνει η Πετροεμπορική, αυτό που πρέπει σίγουρα να αποφύγετε είναι τα λευκά πλακάκια, τα οποία δεν είναι καθόλου λειτουργικά, αφού λερώνονται πολύ εύκολα, με αποτέλεσμα να κάνετε μεγαλύτερη προσπάθεια για να τα συντηρήσετε.

Όπως κι αν επιθυμείτε να διαμορφώσετε το μπάνιο σας, είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τις κατάλληλες συμβουλές και να σας προτείνουμε λύσεις που θα ανανεώσουν το χώρο σας και θα κάνουν το σπίτι σας να ξεχωρίζει…

 

Μείνετε κοντά μας, έχουμε για εσάς πολλές ενδιαφέρουσες και δημιουργικές συμβουλές που θα κάνουν το χώρο σας να διαφέρει και το σπίτι σας αξιοζήλευτο!

 

Η ομάδα της Πετροεμπορικής