Εξάγωνα πλακάκια: Όταν η ομορφιά συναντά τη συμμετρία

Μήπως ψάχνετε πάντα τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αναζωογονήσετε τους χώρους σας, προσθέτοντας κάτι νέο και μοντέρνο; Τότε έχουμε για εσάς την ιδανική λύση! Η αντικατάσταση των κλασικών πλακιδίων με εξάγωνα πλακάκια, τα οποία τις περισσότερες φορές θυμίζουν έργα τέχνης, μπορεί να ανανεώσει μοναδικά το χώρο σας.

Πάμε να δούμε για ποιους λόγους αξίζει να εμπλουτίσετε το χώρο σας με τη νέα τάση των εξάγωνων πλακιδίων…


1. Τα εξάγωνα πλακάκια είναι μία διαχρονική τάση που παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο

Αν και ορισμένες τάσεις έχουν τη ροπή να ξεθωριάζουν πολύ γρήγορα και ίσως να μην αξίζουν όλη την προσπάθεια και το χρόνο που επενδύουμε, άλλες τείνουν να αντέχουν την πρόκληση του χρόνου και να παραμένουν εντυπωσιακές ακόμη και μετά από πολλά χρόνια! Η τάση των εξάγωνων πλακιδίων σίγουρα φαίνεται να κατευθύνεται προς τη δεύτερη περίπτωση, καθώς συνεχίζει να κατέχει πρωταγωνιστική θέση στον κόσμο της διακόσμησης.

Τόσο οι ιδιώτες όσο και οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων αναζητούν καινούργιους τρόπους, ώστε να προσθέσουν στυλ και μία νέα οπτική στο σύγχρονο σπίτι. Τα εξάγωνα πλακάκια είναι μία πολύ καλή πρόταση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επένδυση πολλών χώρων, με αφετηρία την κουζίνα ή το μπάνιο.

 

2. Μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικές συνθέσεις στο χώρο

Τα εξάγωνα πλακάκια αποτελούν μία πρωτοπόρα τάση στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικές συνθέσεις για τους τοίχους και τα πατώματα οποιουδήποτε δωματίου στο σπίτι. Εκτός από τις συνήθεις χρήσεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επένδυση του προσκέφαλου κρεβατιού και για να διακοσμήσουν τους τοίχους της ντουζιέρας και του νιπτήρα στο μπάνιο.

Τέλος, αν συνδυαστούν με άλλα στυλ πλακιδίων, όπως ξύλο ή πέτρα, μπορούν να συνθέσουν ένα πολύ δημιουργικό αποτέλεσμα που προσδίδει προσωπικότητα σε οποιονδήποτε εσωτερικό χώρο. Τα εξάγωνα πλακάκια σου δίνουν πολλές δυνατότητες, ώστε να διαμορφώσεις το χώρο των ονείρων σου. Το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι φαντασία και όρεξη για δημιουργία!



3. Μεταφέρουν στο χώρο τη φυσική ομορφιά της κυψέλης και προσδίδουν συμμετρία

Το σχήμα εξαγώνου προσθέτει μια νέα γεωμετρία στα δάπεδα και στους τοίχους, ιδανικό για τους λάτρεις της συμμετρίας. Αν θέλεις ο χώρος σου να είναι πιο δομημένος και να έχει προσεγμένες αναλογίες, τότε τα εξάγωνα πλακάκια είναι εδώ για να κάνουν την επιθυμία σου πραγματικότητα!

Η εικόνα αυτή της κυψέλης δικαιώνει τις μέλισσες που έφτιαχναν κυψέλες και τις χρησιμοποιούσαν σαν το σπίτι τους. Έτσι και τα εξάγωνα πλακάκια φέρνουν μέσα στο σπίτι την ομορφιά και το μεγαλείο της φύσης, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό τοπίο που προσφέρει γαλήνη και αισθητική απόλαυση.


4. Παρουσιάζουν ποικιλία υφών, μοτίβων και χρωμάτων

Αν είσαι άτομο που αγαπάει τις αλλαγές και τους πειραματισμούς, μπορείς να επιλέξεις εξάγωνα πλακάκια για ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα που θα ξεφεύγει από το συνηθισμένο και θα κάνει σίγουρα το σπίτι σου να ξεχωρίζει! Η ευρεία γκάμα χρωμάτων, υφών και μοτίβων θα προσθέσει ζωή στο χώρο σου, μεταμορφώνοντάς τον σε ένα έργο τέχνης που θα προκαλεί το θαυμασμό…

Μπορείς είτε να επιλέξεις πιο ζωηρά χρώματα, έντονες αποχρώσεις που αποπνέουν αισιοδοξία και μία ευχάριστη διάθεση είτε να διαλέξεις πιο σκούρα και ψυχρά χρώματα που θα προσδώσουν στο χώρο σου ένα μοντέρνο στοιχείο και ένα πιο industrial λουκ.

Μπορείς ακόμη να διαλέξεις εξάγωνα πλακάκια που μοιάζουν φθαρμένα, αποπνέοντας έτσι μία vintage αύρα και διαθέτουν γεωμετρικά μοτίβα σε αποχρώσεις του γκρίζου στα πλακάκια βάσης και του μπλε στα décor, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό. Αν ωστόσο προτιμάς μία πρόταση που θα είναι πιο κοντά στις ομορφιές της φύσης, μπορείς να επιλέξεις πιο γήινα χρώματα και ειδικά εξάγωνα πλακάκια σε πράσινο χρώμα που θυμίζουν δάση και μέρη εξωτικά. Τα εξάγωνα πλακίδια σε γήινες αποχρώσεις θα μετατρέψουν το χώρο σου σε ένα καταφύγιο ηρεμίας και θα σε παρασύρουν στην απόλαυση της στιγμής μέσα από το μεγαλείο της φύσης.

Τα εξάγωνα πλακάκια με τα μοναδικά χρώματα και σχέδια που διαθέτουν μπορούν να μεταμορφώσουν το σπίτι σας σε έναν χώρο μαγικό, με γαλαζοπράσινα νερά ή σε ένα τροπικό δάσος που παρέχει στιγμές γαλήνης και αστείρευτης ομορφιάς. Ακόμη, τα ασπρόμαυρα και τα γκρίζα πλακάκια μπορούν να σε μεταφέρουν στις μεγαλουπόλεις του εξωτερικού, δίνοντας έναν πιο αστικό χαρακτήρα στο χώρο σου.

Η έμπειρη ομάδα της Πετροεμπορικής είναι εδώ για εσάς, με αγάπη, θέληση και μεράκι, για να σας βοηθήσει να διαλέξετε μέσα από μία μεγάλη ποικιλία αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του χώρου σας και στην αισθητική σας.

Μείνετε κοντά μας για να μάθετε και άλλες ενδιαφέρουσες και ευφάνταστες προτάσεις που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σας σε έναν χώρο μοναδικό που θα κερδίσει τις εντυπώσεις!

Η ομάδα της Πετροεμπορικής