Ενεργειακές σόμπες: Η λύση της εποχής

Οι δύσκολες συνθήκες της σημερινής εποχής στον τομέα της ενέργειας, λόγω κυρίως της αύξησης της τιμής του πετρελαίου έχει φέρει στο προσκήνιο νέες μορφές εξοικονόμησης ενέργειας, πιο οικονομικούς, αλλά και πιο αποτελεσματικούς τρόπους θέρμανσης. Πολλοί έχουν στραφεί σε πατροπαράδοτους τρόπους θέρμανσης, για να εξοικονομήσουν χρήματα, αλλά και για να έχουν μια αποδοτικότερη θέρμανση του χώρου τους. Ο πλέον γνωστός από τους εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης είναι οι ενεργειακές σόμπες. Δύο είναι οι κατηγορίες για να διαλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας:

1.  Οι σόμπες ξύλου

2.  Οι σόμπες pellet

Η ξυλόσομπα ως διαχρονικός τρόπος θέρμανσης έχει πολλά οφέλη:

  • Είναι πολύ πιο οικονομική σε σχέση με άλλα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για τη θέρμανση του χώρου
  • Από άποψη αισθητικής δίνει στο χώρο σας έναν αέρα από τα παλιά, αναβιώνοντας στιγμές του παρελθόντος και παρέχοντας το μοναδικό αίσθημα της θαλπωρής και της ζεστασιάς που πρέπει να έχει το σπίτι.
  • Δίνει μια νέα οπτική στο χώρο, αφού αποτελεί μια πιο vintage πινελιά που είναι πλέον η νούμερο 1 τάση της μόδας.
  • Είναι πολύ εύκολη η εγκατάσταση
  • Αποδίδει σε ποσοστό 80-89%. Οι ξυλόσομπες έχουν μεγάλη απόδοση σε KW, καθώς η καύση ενός κιλού ξύλου σε χρονικό διάστημα μιας ώρας παράγει 4-4,7 KW.

Δημιούργησε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον διαλέγοντας από τη μεγάλη ποικιλία που διαθέτει το κατάστημά μας την ξυλόσομπα που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σου! Υπάρχουν ξυλόσομπες για όλα τα γούστα στις καλύτερες τιμές της αγοράς, όπως:

1. η κλασική ξυλόσομπα αν θες κάτι πιο απλό και ταυτόχρονα αποδοτική

2. η ξυλόσομπα που διαθέτει φούρνο αν είσαι πιο μερακλής και θέλεις να συνδυάσεις τη θέρμανση του σπιτιού σου με τη μαγειρική, αποκτώντας επίσης αυτονομία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Ένας χώρος που σου προσφέρει ζεστασιά μαζί με ένα υπέροχο φαγητό σίγουρα θα ήταν ο ιδανικός συνδυασμός.

3. οι ξυλόσομπες καλοριφέρ που συνδέονται με τα θερμαντικά σώματα. Αν θέλεις μία πιο αποδοτική θέρμανση όλου του χώρου σου, αν σκεφτούμε και τη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που ξσυμβαίνει τα τελευταία χρόνια,  οι ξυλόσομπες καλοριφέρ θα σου λύσουν τα χέρια!

4. οι ξυλόσομπες καλοριφέρ με φούρνο ψησίματος. Αν θέλεις ζεστασιά σε συνδυασμό με ένα καλό φαγητό χωρίς πολλά έξοδα σου έχουμε την ιδανική λύση! Η ενεργειακή σόμπα καλοριφέρ με φούρνο είναι απλή στην εγκατάσταση και λόγω των υψηλών επιδόσεών της, θεωρείται μία από τις οικονομικότερες σόμπες θέρμανσης. Η σχεδίαση του φούρνου κάνει πιο εύκολο τον τρόπο μαγειρέματος, εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα.

Στη σημερινή αγορά πολύ δημοφιλείς είναι επίσης οι σόμπες pellet. Το pellet είναι ένα φυσικό βιολογικό καύσιμο από ξύλο, χωρίς πρόσθετα χημικά και επομένως είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από τη χρήση σόμπας pellet:

  • Μια σόμπα pellet καλύπτει ένα σπίτι μέχρι και 150τ.μ, χωρίς πρόσθετη πηγή θέρμανσης.
  • Η συντήρηση της σόμπας είναι απλή και εύκολη λόγω της μικρής ποσότητας στάχτης που παράγουν τα pellets.
  • Τα 2 Kg pellet μπορούν να θερμάνουν ένα σπίτι που διαφορετικά θα χρειαζόταν 1lt πετρελαίου για να θερμανθεί.
  • Η επιλογή θέρμανσης με pellet δίνει τη δυνατότητα οικονομίας της τάξης του 40% με 50%.

Στην Πετροεμπορική οι επιλογές είναι πολλές, αλλά η τελική απόφαση δική σου!

Σας περιμένουμε στο φυσικό μας κατάστημα για να βρούμε μαζί αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Μείνετε κοντά μας για να μάθετε κι άλλες προτάσεις για ένα πιο ζεστό και όμορφο σπίτι!

Η ομάδα της Πετροεμπορικής