6 τρόποι για να μεταμορφώσετε τους τοίχους του σπιτιού σας

Αν ψάχνεις τρόπους για να ανανεώσεις και να αλλάξεις το χώρο σου, τότε έχουμε για σένα την ιδανική λύση. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μία μεγάλη ποικιλία την ιδανική για εσένα επένδυση τοίχου κι έτσι να μεταμορφώσεις το χώρο σου χωρίς να χρειαστεί να σπαταλήσεις πολύ χρόνο και να καταβάλεις ιδιαίτερη προσπάθεια. Οι επενδύσεις τοίχων περιλαμβάνουν μία μεγάλη κατηγορία υλικών. Επενδύσεις μπορούν να δημιουργηθούν με πολλά μοντέρνα υλικά και αποτελούν την επιτομή του σύγχρονου design εσωτερικών χώρων. Πάμε να δούμε μαζί ποιες επενδύσεις τοίχων είναι η κορυφή στην αγορά και πώς μπορείς να τις αξιοποιήσεις για να κάνεις το χώρο σου ξεχωριστό και αξιοζήλευτο.

1. Επένδυση τοίχου με φυσική πέτρα

Πρόσθεσε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο σαλόνι σου επενδύοντας έναν τοίχο με πέτρα. Το σαλόνι είναι ο πιο άνετος χώρος μέσα στο σπίτι, ο χώρος στον οποίο μπορούμε να συγκεντρωθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και τους φίλους μας. Η πέτρα στον τοίχο του σαλονιού μπορεί να αναδείξει τη διακόσμηση του χώρου και να προσφέρει μια αίσθηση πολυτέλειας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί την αίσθηση του φιλόξενου και ζεστού χώρου, της θαλπωρής που πρέπει να έχει ένα σπίτι.

Η πέτρα είναι ένα κλασικό υλικό που πάντα πρωταγωνιστούσε στη διακόσμηση τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών χώρων χάρη και στην αρχοντιά που αποπνέει.

 

2. Επένδυση τοίχου με πλακάκι που μιμείται την πέτρα

Εάν έχεις κουραστεί να βλέπεις απλούς, άσπρους και θαμπούς τοίχους χωρίς προσωπικότητα, τότε η επένδυση τοίχου με πλακάκι που είναι απομίμηση της φυσικής πέτρας είναι εδώ για να σου δώσει τη λύση. Χρησιμοποιώντας επένδυση από ψεύτικη πέτρα στο σπίτι σου, προσθέτεις βάθος σε ένα δωμάτιο και με ελάχιστη προσπάθεια ο χώρος φαίνεται φρέσκος και ανανεωμένος. Υπάρχουν πολλά είδη πέτρας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διακόσμηση του τοίχου και προσφέρουν ένα εξαιρετικά καλαίσθητο και εντυπωσιακό θα λέγαμε αποτέλεσμα.

Τα πλεονεκτήματα είναι πολλά αν τελικά διαλέξεις να επενδύσεις τους τοίχους σου με πλακάκι τύπου πέτρα. Αρχικά, το κόστος είναι εξαιρετικά χαμηλό, εφόσον μιλάμε για απομίμηση πέτρας, ενώ οι πληθώρες επιλογές θα σε ανταμείψουν, καθώς μπορείς να επιλέξεις από μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, υφών και σχεδίων. Μην ξεχνάς ότι η επένδυση πέτρας λειτουργεί σαν μονωτικό υλικό για τους τοίχους, κρατώντας το σπίτι δροσερό τους καλοκαιρινούς μήνες και ζεστό τους χειμερινούς.

 


3. Επένδυση τοίχου με πλακάκι τύπου μάρμαρο

Οι ταπετσαρίες σε απομίμηση μαρμάρου αποτελούν εδώ και αρκετό διάστημα μία από τις πιο κομψές τάσεις στη διακόσμηση του εσωτερικού χώρου. Το πλακάκι που αποτελεί απομίμηση μαρμάρου είναι ιδανικό τόσο για την κουζίνα όσο και όλους τους χώρους του σπιτιού. Μπορείς να επιλέξεις το πλακάκι που μιμείται το μάρμαρο είτε μεμονωμένα για επένδυση τοίχων ή σε συνδυασμό με τα patchwork πλακάκια της ίδιας σειράς τύπου μάρμαρο, ώστε να έχεις ένα αρμονικό και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία αυτή θα βρεις ποικιλία από ταπετσαρίες υψηλής ποιότητας, με αρκετά σχέδια και αποχρώσεις σε σύγχρονους τόνους, με τα οποία σίγουρα θα επιτύχεις μια φυσική και γαλήνια ατμόσφαιρα. Μπορούν επίσης να υποστηρίξουν οποιοδήποτε στυλ διακόσμησης επιθυμείς, είτε μοντέρνο είτε κλασικό και αυτό είναι που τα καθιστά μία από τις πιο συμφέρουσες επιλογές!


4. Επένδυση τοίχου τύπου 3D

Tο 3D Art είναι ένα υλικό διακόσμησης τοίχου τριών διαστάσεων φτιαγμένο από φυσικές φυτικές ίνες. Είναι ξεχωριστό, κομψό και το σχήμα του διαμορφώνεται μέσω καθαρά φυσικών τεχνικών. Παρουσιάζει πολλά θετικά στοιχεία που το καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές.

Πρωτίστως, είναι ένα υλικό φιλικό προς το περιβάλλον που δεν επιδεινώνει την περιβαλλοντική κρίση που είναι χαρακτηριστικό των τελευταίων χρόνων και των συνθηκών διαβίωσης. Δεύτερον, έχει την ικανότητα να απορροφά τη ζέστη και τον ήχο κι έτσι σε διευκολύνει και κάνει τη ζωή σου πιο απλή και εύκολη. Τρίτον, είναι εύκολο στην τοποθέτηση και τέλος μπορεί να βαφεί σε οποιοδήποτε χρώμα ανάλογα με την προσωπική σου αισθητική.

Εξαιτίας όλων αυτών των προτερημάτων, θα το χαρακτηρίζαμε ως μία εξαιρετική επιλογή για την διακόσμηση του τοίχου. Αν θες μία πρόταση που να συνταιριάζει το καλαίσθητο με το eco-friendly και να αφήνει στη φαντασία σου χώρο για να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει, τότε οι τρισδιάστατες επενδύσεις τοίχων είναι εδώ για να σου χαρίσουν ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο αποτέλεσμα!

5. Επένδυση τοίχου με διακοσμητικά τουβλάκια

Σαν κατασκευαστικό υλικό το τούβλο δίνει μία ιδιαίτερη ζεστασιά στο χώρο, ιδίως στη κεραμιδή του απόχρωση και ταιριάζει ιδανικά με το λευκό αλλά και με το μαύρο χρώμα. Η επένδυση τοίχου από τουβλάκια μπορεί να συνδυαστεί με καθαρά μοντέρνες και νεανικές επιλογές στα έπιπλα αλλά και με πιο κλασικές και απλές επιλογές, αποτελώντας έτσι μία ευέλικτη επιλογή που συμπορεύεται με όλα τα διαφορετικά είδη διακόσμησης. Ειδικά όταν τα τουβλάκια τοίχου επιλέγονται ή βάφονται σε πιο ουδέτερες αποχρώσεις, όπως είναι το λευκό ή το γκρι, τότε μπορούν να συνδυαστούν σχεδόν με όλα τα στυλ διακόσμησης τονίζοντας την εκκεντρικότητα των επιλογών σου, τόσο στα έπιπλα όσο και στα διακοσμητικά στοιχεία που περιβάλλουν το χώρο σου. Στην αγορά υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία όσον αφορά τόσο τις αποχρώσεις όσο και τις υφές, καθώς τα τουβλάκια που χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων μπορεί να έχουν μέχρι και την υφή της πέτρας.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζεις για τα διακοσμητικά τουβλάκια είναι το γεγονός ότι το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας στους εσωτερικούς χώρους, διατηρώντας για περισσότερο μέσα στο σπίτι τη δροσιά το καλοκαίρι και τη ζέστη τον χειμώνα. Ακόμη, το τούβλο είναι ένα ηχομονωτικό υλικό και παρουσιάζει εξαιρετική αντοχή στη φωτιά, ενώ προστατεύει και από την υγρασία. Τέλος, δεν περιέχει τοξικά υλικά, γι’ αυτό το λόγο είναι ένα υλικό φιλικό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Αν θες ένα υλικό χρηστικό που να υπηρετεί την οικολογική συνείδηση, τότε το τούβλο είναι η πιο αξιόπιστη λύση για να διακοσμήσεις και να επενδύσεις τους χώρους του σπιτιού σου!


6. Επένδυση τοίχου με πλακάκι τύπου ξύλο

Αν θέλεις να τοποθετήσεις δάπεδα από ξύλο ή επένδυση τοίχου με ξύλο, αλλά το κόστος σου φαίνεται πολύ ακριβό, τα πλακάκια σαν ξύλο είναι η ιδανική επιλογή για σένα. Τα πλακάκια που μιμούνται το ξύλο κατασκευάζονται από ειδικά υλικά, με τέτοιο τρόπο, ώστε να θυμίζουν ακριβώς το χρώμα, ακόμα και τους σχηματισμούς του ξύλου. Οι τιμές των πλακιδίων είναι πολύ πιο οικονομικές συγκριτικά με το φυσικό ξύλο και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που έχουν γίνει τόσο δημοφιλή. Ταυτόχρονα, τα πλακάκια σαν ξύλο έχουν το πλεονέκτημα ότι δε χρειάζονται γυάλισμα και συντήρηση, όπως συμβαίνει με το φυσικό ξύλο. Μπορούν να αντέξουν για αρκετά χρόνια με ελάχιστη φροντίδα από μέρους σου. Επίσης, τα πλακάκια τύπου ξύλο είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στην υγρασία, στοιχείο που τα καθιστά μία από τις καλύτερες επιλογές.

Μπορείς να διαλέξεις από μία μεγάλη ποικιλία το πλακάκι τύπου ξύλο που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σου και ταιριάζει με την αισθητική σου. Πάμε να δούμε τις πιο γνωστές κατηγορίες πλακιδίων που μιμούνται το ξύλο.

  • Αρχικά, υπάρχουν τα πλακάκια τύπου ξύλο από γρανίτη, όπου έχεις πολλές επιλογές. Μπορείς να βρεις γρανιτοπλακάκια απομίμησης ξύλου ανοιχτόχρωμα ή σκουρόχρωμα που σχηματίζουν νερά και μοιάζουν ακριβώς σαν αληθινό ξύλο. Φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι κανένα υλικό δεν πλαισιώνει ακριβώς την υφή και την αίσθηση του ξύλου, το οποίο είναι ένα μοναδικό υλικό.
  • Μία άλλη κατηγορία είναι τα κεραμικά πλακάκια που μιμούνται το ξύλο. Οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα προσιτές και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Τα κεραμικά πλακάκια απομίμησης ξύλου δίνουν απάντηση σε πολλούς ενδιαφερόμενους που σκέφτονται τι πλακάκια να βάλουν στο σαλόνι ή ακόμα στην κουζίνα και το υπνοδωμάτιο, για κλασική και ρουστίκ αισθητική. Τα κεραμικά πλακάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο μπάνιο αν και είναι λιγότερο χρηστικά σε αυτήν την περίπτωση, καθώς παρουσιάζουν μέτρια αντοχή στην υγρασία και χρειάζονται στεγάνωση, για να αντέξουν πολλά χρόνια.
  • Υπάρχουν, επίσης, τα λευκόπαστα πλακάκια σαν ξύλο, τα οποία έχουν ως βάση τη λευκή πάστα. Ψήνονται σε πάρα πολύ υψηλές θερμοκρασίες και κατά γενικό κανόνα έχουν τη μεγαλύτερη αντοχή. Έτσι, αν ψάχνεις για πλακάκια απομίμησης ξύλου που θα αντέξουν πολλά χρόνια, χωρίς φθορές τα λευκόπαστα πλακάκια είναι εδώ για να κάνουν αυτήν την επιθυμία σου πραγματικότητα!
  • Μία εξίσου καλή επιλογή για επένδυση τοίχων είναι τα πορσελανάτα πλακάκια τύπου ξύλο, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των πλακιδίων γρανίτη και έχουν πολύ μεγάλη αντοχή. Κατασκευάζονται με ειδικά χαρακτηριστικά, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου που θέλεις να τα τοποθετήσεις. Οι τιμές για πορσελανάτα πλακάκια σαν ξύλο διαμορφώνονται ανάλογα με τα ειδικά χαρακτηριστικά τους. Όσο για την αισθητική τους, μπορούν να έχουν διάφορους χρωματισμούς, τόσο σε ματ όσο και σε γυαλιστερή μορφή. Τα πορσελανάτα πλακάκια τύπου ξύλου κατέχουν κυρίαρχη θέση στα καταστήματα πλακιδίων χάρη στις μοναδικές τους ιδιότητες.

Όταν επιλέγεις πλακάκια απομίμησης ξύλου για δάπεδα, η αντοχή στην καταπόνηση έχει πρώτη προτεραιότητα. Για την επένδυση τοίχου από την άλλη πλευρά, η αισθητική έχει τον πρώτο λόγο.

Χρειάζεσαι πλακάκια που να ταιριάζουν με το χρώμα του ταβανιού και το γενικότερο στυλ του χώρου. Πρέπει να μη σκοτεινιάζουν το δωμάτιο και να το κάνουν να φαίνεται ευρύχωρο. Έτσι, συνηθίζεται να επιλέγουμε ανοιχτόχρωμα πλακάκια, μονόχρωμα ή με νερά. Τα πορσελανάτα, αλλά και τα κεραμικά πλακάκια θα σου προσφέρουν πολλές επιλογές, για να βρεις αυτό που χρειάζεσαι. Ειδικά για το μπάνιο, πολλοί επιλέγουν να βάλουν όμοια πλακάκια για το δάπεδο και τον τοίχο, ώστε να διατηρηθεί η ομοιομορφία και να δημιουργηθεί ένα αρμονικό σύνολο.

Οι επενδύσεις τοίχου είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανανεώσετε το χώρο σας, κάνοντας μία επιλογή που προσφέρει κομψότητα και χαλάρωση, δίνοντας στο χώρο σας μία άλλη αύρα.

Η έμπειρη ομάδα της Πετροεμπορικής είναι εδώ για εσάς, με αγάπη, θέληση και όρεξη για δουλειά, για να σας βοηθήσει να διαλέξετε μέσα από μία μεγάλη ποικιλία την επένδυση τοίχου που ταιριάζει καλύτερα στη διακόσμηση του χώρου σας και στην αισθητική σας. Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά η τελική απόφαση βρίσκεται στα χέρια σας!

 

Η ομάδα της Πετροεμπορικής