Γίνε interior designer του σπιτιού σου στην καραντίνα

Ως γνωστόν τον τελευταίο ένα χρόνο η ζωή μας έχει αλλάξει θεαματικά.

 Η καραντίνα μας έκλεισε στο σπίτι και ερχόμαστε για ακόμη μία φορά αντιμέτωποι με μία νέα καθημερινότητα στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το σπίτι μας. Πολλοί άνθρωποι αντιμετώπισαν τη νέα κατάσταση ως ευκαιρία για να κάνουν αλλαγές στην οικία τους. Συνειδητοποιήσαμε περισσότερο από ποτέ, πως το σπίτι μας είναι ο προσωπικός μας χώρος στον οποίο πρέπει να νιώθουμε ασφάλεια, ζεστασιά και καθετί που βλέπουμε μέσα σε αυτό να μας ευχαριστεί. Έτσι λοιπόν, παρατηρείται ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για το interior design, την ισορροπία που πρέπει να υπάρχει στη διακόσμηση ενός χώρου και ιδέες για να δώσεις μία διαφορετική πινελιά σε κάποια γωνία του σπιτιού σου.

Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσουμε ιδέες και συμβουλές για να κάνεις αλλαγές στο σπίτι σου, σαν να είσαι ειδικός στον τομέα του interior design. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι  φαντασία  και όρεξη για δημιουργία.

Ανανέωσε τα υφάσματα στο σαλόνι σου

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως περνάμε πλέον τον περισσότερο χρόνο μας στο σαλόνι και ο χώρος αυτός πρέπει να μας παρέχει μία εικόνα που θα μας ηρεμεί. Μία γρήγορη και εύκολη αλλαγή θα ήταν να εστιάσεις στα υφάσματα. Οι κουρτίνες για παράδειγμα είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο σε κάθε χώρο, καθώς ο σκοπός τους είναι διττός. Αφενός, να εμποδίσουν τα αδιάκριτα βλέμματα, αφετέρου να συμπληρώσουν τη διακόσμηση του χώρου. Επομένως, μπορείς να ανανεώσεις το σαλόνι σου αλλάζοντας κουρτίνες σε αποχρώσεις που ταιριάζουν με το χρώμα του τοίχου σου.

Συνδυαστικά, μπορείς να αλλάξεις τις μαξιλάρες ή τα μαξιλάρια του καναπέ και να τα συνδυάσεις χρωματικά με τις κουρτίνες. Εάν δεν θέλεις να αγοράσεις καινούρια μαξιλάρια τότε μπορείς να ανανεώσεις τα παλιά ντύνοντας τα με καινούρια καλύμματα. Μιας που έφτασε η Άνοιξη θα ήταν προτιμότερο να επιλέξεις ανοιχτά και έντονα χρώματα. Με αυτές τις δύο αλλαγές θα παρατηρήσεις σημαντική αλλαγή στο καθιστικό σου.

Ανανέωσε τα παλιά σου έπιπλα

Μία αγαπημένη πρόταση είναι η ανανέωση tων επίπλων και των διακοσμητικών αντικειμένων του σπιτιού. Αν δεν σου αρέσει το χρώμα που έχει το τραπεζάκι του σαλονιού σου ή το κομοδίνο σου ή βαρέθηκες εκείνο το βάζο που έχεις τοποθετήσει πάνω στην τραπεζαρία, τότε η λύση σίγουρα δεν είναι να τα πετάξεις. Αγόρασε σπρέι κιμωλίας στο χρώμα που έχεις φανταστεί και μετέτρεψε το έπιπλο ή το διακοσμητικό που θέλεις σε καινούριο. Πίστεψε με, το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

Μαρμάρινες επιφάνειες

Ιδανική πρόταση για τραπεζαρία, τραπεζάκια σαλονιού ή κομοδίνα είναι η αλλαγή σε κάποιο από τα παραπάνω της επιφάνειας τους. Το μάρμαρο σήμερα είναι η απόλυτη τάση από το δάπεδο, τους τοίχους μέχρι τα έπιπλα και τη διακόσμηση. Εάν κάποιο έπιπλο από τα προαναφερθέντα έχει αποσπώμενη επιφάνεια, όπως συμβαίνει στα περισσότερα, τότε μπορείς να πετύχεις μία πολύ εντυπωσιακή αλλαγή. Μπορείς να παραγγείλεις μαρμάρινη επιφάνεια στις διαστάσεις που τη θέλεις  και τα έπιπλα σου θα αποκτήσουν μία τελείως διαφορετική όψη και διάσταση στο χώρο σου. Άλλωστε, το μάρμαρο μόνο πολυτέλεια μπορεί να δώσει στο χώρο σου και ταιριάζει με κάθε ύφος διακόσμησης.

Αξεσουάρ μπάνιου και είδη υγιεινής

Με το πέρασμα του χρόνου έρχονται αρκετές φθορές στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα είδη υγιεινής όπως οι μπαταρίες σε μπάνιο, κουζίνα και τα αξεσουάρ μπάνιου. Μήπως είναι η κατάλληλης στιγμή, τώρα που έχεις άφθονο ελεύθερο χρόνο να τα αλλάξεις; Πλέον υπάρχει τεράστια γκάμα στην αγορά και στην τιμή που θέλεις. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, ενώ μπορείς να επιλέξεις από κάτι πάρα πολύ απλό ή κλασσικό μέχρι κάτι πολύ ιδιαίτερο και μοντέρνο. Συνδυαστικά, μπορείς να ανανεώσεις το μπάνιο σου με ένα προσεγμένο σετ αξεσουάρ μπάνιου και να δώσεις νέο στυλ.

Βότσαλα και φυτά εσωτερικού χώρου

Επιμένω να αναφέρω συχνά τα οφέλη και τις διακοσμητικές ιδιότητες που έχουν τα φυτά εσωτερικού χώρου. Συγκεκριμένα έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι, φέρνουν καθαρή ενέργεια και δημιουργούν ένα ισορροπημένο περιβάλλον στο χώρο. Επιπλέον, δίνουν χρώμα στη διακόσμηση και ιδιαίτερα το πράσινο είναι ένα κατεξοχήν ξεκούραστο χρώμα που ταιριάζει με όλα. Θα μπορούσατε να διακοσμήσετε τις γλάστρες τους με βότσαλα, κάτι που θα δώσει μία πολύ όμορφη εικόνα, ενώ παράλληλα βοηθούν στην καλή αποστράγγιση του νερού για την καλύτερη φροντίδα του φυτού.

Ωστόσο, τα βότσαλα αποτελούν μία τάση που δεν αξιοποιείται μόνο στα φυτά αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του σπιτιού.

Μπορείτε να γεμίσετε κάποιο ιδιαίτερο γυάλινο βάζο με βότσαλα ή να τα αξιοποιήσετε στο μπάνιο τοποθετώντας τα περιμετρικά εξωτερικά της μπανιέρας ή εσωτερικά στο δάπεδο της ντουζιέρας. Ιδιαίτερα στο μπάνιο τα βότσαλα μπορούν να ταιριάξουν σε πάρα πολλά σημεία, όπως ο νιπτήρας ή να φτιάξετε μία δημιουργική γωνία στο μπάνιο σας αξιοποιώντας ένα ξύλινο πάγκο και βότσαλα για να δώσετε μία spa αίσθηση.

Θα ολοκληρώσω δίνοντας μία συμβουλή που πρέπει να ακολουθούμε σε ό,τι αλλαγή κι αν κάνουμε στο σπίτι μας.  Μην ξεχνάς να τακτοποιείς τα βασικά σημεία του σπιτιού που χρησιμοποιείς συχνά και να πετάς πράγματα τα οποία δεν χρειάζεσαι ( σημειώσεις, αποδείξεις, φυλλάδια κ.λπ. ). Με αυτόν τον τρόπο βοηθάς το χώρο σου να αναπνεύσει, φρεσκάρεις την ατμόσφαιρα και ηρεμείς πολύ πιο εύκολα. Δημιούργησε αποθηκευτικούς χώρους ή κουτιά και τοποθέτησε εκεί πράγματα τα οποία δεν χρειάζεσαι άμεσα. Είναι βασικό ζητούμενο να είμαστε τακτικοί με την τακτοποίηση του σπιτιού προκειμένου να δείξει ακόμα πιο όμορφα οποιαδήποτε αλλαγή.

Περιμένω να ακούσω τις εντυπώσεις σας και αν φυσικά έχετε κάποια δική σας ιδέα μη διστάσετε να μας δώσετε κι εσείς τις δικές σας προτάσεις.

Αν έχετε απορίες ή χρειάζεστε περισσότερες ιδέες, μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της ιστοσελίδας μας και με την CEM (Chief Executive Manager) Σοφία Φραγκιαδουλάκη.

Να είστε καλά και να έχετε όσο το δυνατόν πιο δημιουργικές ημέρες!!!