Ιδέες για πλακάκια μπάνιου

Το μπάνιο είναι ένας χώρος που επισκεπτόμαστε συχνά μέσα στην ίδια μέρα, ένας χώρος μικρός κι όμως τόσο σημαντικός. Είναι ένα από τα μικρά μας καταφύγια, καθώς χαλαρώνουμε εκεί με ένα ντους, χρησιμοποιώντας το αφρόλουτρο με το αγαπημένο μας άρωμα. Εκεί που για λίγη ώρα μένουμε μόνοι με τον εαυτό μας, για να σκεφτούμε ή για να αδειάσουμε το μυαλό μας από σκέψεις περιττές. Ένα δωμάτιο μέχρι πρόσφατα παραμελημένο, αποκτά όμως τη σημασία που του ταιριάζει από το πρώτο στοιχείο που του δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, το πλακάκι.

Γι’ αυτό αξίζει να προσέξετε ιδιαίτερα τα πλακάκια που θα επιλέξετε, ώστε να συνθέσουν ένα χώρο που θα σας κάνει να νιώθετε όμορφα και θα σας χαρίσει στιγμές ηρεμίας και γαλήνης. Στην Πετροεμπορική επιλέξαμε 5 πλακάκια μπάνιου που, στα δικά μας μάτια τουλάχιστον, θα κάνουν το μπάνιο σας να ξεχωρίζει!


1. Μαρμαριζέ πλακάκια

Τα μαρμαριζέ πλακάκια θα δώσουν έναν αέρα κομψότητας και πολυτέλειας στο μπάνιο σου. Ένα ιδιαίτερο σχέδιο που μπορείς να επιλέξεις είναι αυτό που δημιουργεί ένα εντυπωσιακό, αλλά όμορφο, εφέ νερών που συνδυάζουν το μαύρο, το γκρι και ακόμη και το πιο έντονο χρυσό, σε αντίθεση με το λευκό χρώμα της βάσης του. Είναι ένας τύπος πλακιδίου που είναι πάντοτε στη μόδα και έχει τη μοναδική ικανότητα να δημιουργεί αστραφτερούς χώρους.



2. Floral πλακάκια

Τα floral πλακάκια είναι μία ιδιαίτερη και πρωτότυπη επιλογή που θα σε μεταφέρει σε μέρη τροπικά και παραδεισένια που θα συνεπάρουν τις αισθήσεις σου και θα σε κάνουν να ταξιδέψεις με το νου. Ειδικά όταν τα φύλλα παριστάνονται με ρεαλισμό, τότε η τροπική τάση αποκτά άλλη διάσταση.



3. Vintage πλακάκια

Τα vintage πλακάκια μοιάζουν με μια μηχανή του χρόνου· μας ταξιδεύουν νοερά σε μέρη και χρόνια στα οποία θέλουμε να ξαναβρεθούμε, μας θυμίζουν ανθρώπους που αγαπήσαμε, στιγμές που δε θα ξεχάσουμε και μας ξυπνούν τις παιδικές μας αναμνήσεις. Με τα vintage πλακάκια το μπάνιο σου θα αποκτήσει έναν αρχοντικό αέρα και θα ξεφύγει από το κλασικό πλακάκι μπάνιου, συνθέτοντας ένα σύνολο ευφάνταστο που δε θα θες να πάψεις να το κοιτάς! Υπάρχουν vintage πλακάκια στις αποχρώσεις του μπεζ ή του μπλε. Χρησιμοποιούνται σαν ταπετσαρία στους τοίχους ή μοιάζουν με μαγικό χαλί κάτω από τα πόδια μας που μας παίρνουν και μας πάνε νοερά ταξίδια στο παρελθόν. Υπάρχουν ακόμη παραδοσιακά σχέδια μαροκινής έμπνευσης που θα σε ταξιδέψουν σίγουρα σε μέρη μαγικά που θα ανυπομονείς να εξερευνήσεις.


4. Εξάγωνα πλακάκια

Από τότε που επανήλθαν τα εξάγωνα πλακάκια σαν τάση στην εσωτερική διακόσμηση, η φαντασία των δημιουργών πλακιδίων έχει καλπάσει! Μπορεί να ξεκίνησαν διστακτικά με τα κλασικά χρώματα, το διαχρονικό δίδυμο άσπρο και μαύρο, το πάντα επίκαιρο γκρι και το γήινο μπεζ, αλλά από τότε έχουν αλλάξει πάρα πολλά.

Η γκάμα εμπλουτίστηκε με πιο ζωηρά χρώματα, πράσινο και μπλε και συνεχίστηκε με παλ αποχρώσεις, όπως ροζ, θαλασσί και κίτρινο. Ακόμη, εμπλουτίστηκαν με νέα μοτίβα, όπως γεωμετρικά σχήματα, λουλούδια και αφηρημένη τέχνη. Στην Πετροεμπορική θα βρεις μια λίστα επιλογών που δεν έχει τελειωμό!



5. Διακοσμητικά τουβλάκια

Τα αγαπημένα μας διακοσμητικά τουβλάκια που έκαναν δειλά δειλά την εμφάνισή τους πριν λίγα χρόνια, αυτή τη στιγμή αποτελούν μία από τις κυριότερες τάσεις τόσο για το μπάνιο όσο και για άλλους χώρους του σπιτιού. Θα τα βρεις σε διάφορες διαστάσεις αλλά και στυλ (μοντέρνα ή παλαιωμένα), ενώ πλέον κάνουμε λόγο και για τα μοναδικά χρώματά τους.

Ένα χρώμα λίγο αυστηρό αλλά σίγουρα επιβλητικό είναι το μπορντό. Είναι σαν μια αναπαράσταση του χρώματος του κόκκινου κρασιού. Πρόκειται για ένα διαχρονικό χρώμα που δε φεύγει ποτέ από τη μόδα και σε κάνει να το αγαπήσεις με την πρώτη ματιά! Μπορείς να τα βρεις και σε ένα ιδιαίτερο μπλε χρώμα που θυμίζει το αγαπημένο μας jean παντελόνι. Ένα άλλο από τα πολύ αγαπημένα μας χρώματα είναι και το πετρόλ. Αυτή η απόχρωση θα σε μαγέψει, ίσως γιατί θυμίζει τη θάλασσα που σε μερικά της σημεία παίρνει αυτό το μοναδικό χρώμα, σαν να παλεύει το πράσινο με το γαλανό και να ανακατεύονται μεταξύ τους, δημιουργώντας μια υπέροχη εικόνα που προσφέρει αισθητική απόλαυση και σε συνεπαίρνει.

Θα μπορούσες να διαλέξεις γυαλιστερά ή σατινέ τουβλάκια για το μπάνιο στο σημείο που βρίσκεται η μπανιέρα για να δώσεις ένα πιο ασυνήθιστο και δημιουργικό εφέ στο χώρο σου. Τα διακοσμητικά τουβλάκια αποτελούν την ιδανική επιλογή, ιδιαίτερα για οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς δε λερώνονται εύκολα και σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι μικροί λεκέδες δε φαίνονται, με αποτέλεσμα να είναι μία καλή επιλογή και χρηστική λύση.

Ό,τι κι αν διαλέξετε, η Πετροεμπορική είναι εδώ για εσάς, παρέχοντάς σας ασύγκριτη ποιότητα, μεγάλη γκάμα επιλογών και προσιτές τιμές. Όπως κι αν επιθυμείτε να διαμορφώσετε το σπίτι σας, είμαστε δίπλα σας για να σας δώσουμε τις κατάλληλες συμβουλές και να σας προτείνουμε λύσεις που θα ανανεώσουν το χώρο σας και θα κάνουν το σπίτι σας να διαφέρει…

 

Μείνετε κοντά μας, έχουμε για εσάς πολλές ενδιαφέρουσες και δημιουργικές συμβουλές που θα κάνουν το χώρο σας να ξεχωρίζει και το σπίτι σας αξιοζήλευτο!

 

 

Η ομάδα της Πετροεμπορικής