Καθαρισμός τζακιών και έξυπνα tips

Σας καλωσορίζουμε σε ακόμη μια ανάρτηση του blog μας , ελπίζουμε να είστε όλοι καλά, πιστοί στο καθιερωμένο διαδικτυακό ραντεβού μας.

Το σημερινό θέμα της πλατφόρμας είναι τα τζάκια , πιο συγκεκριμένα θα σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές καθαριότητας όπου μπορείτε μόνοι σας με απλά βήματα να τις εφαρμόσετε. Το μυστικό για να έχετε καθαρά τζάκια έγκειται σε δύο πρακτικές, πρώτον στην καθημερινή περιποίηση αν είστε συνεπείς αυτομάτως διατηρείται σε ένα καλό επίπεδο. Δεύτερον στο σωστό εξοπλισμό, δηλαδή να έχετε προμηθευτεί με τα κατάλληλα σύνεργα, πρόκειται για εξειδικευμένες σκούπες που απορροφούν τα υπολείμματα στάχτης. Οι συγκεκριμένες διατίθενται στο εμπόριο σε ένα εύρος τιμών αναλόγως με τα πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε. Έχοντας λάβει υπόψιν τα παραπάνω είμαστε έτοιμοι να καθαρίσουμε το τζάκι μας!

Βήμα πρώτο: Καλή προετοιμασία

Οι στάχτες είναι σκέτος μπελάς δεδομένου της μεγάλης ευκολίας να λερώσουν κάθε γωνία του σπιτιού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν το επιθυμούμε για αυτό η λύση έγκειται στην σωστή προετοιμασία. Πριν κάνουμε οποιαδήποτε ενέργεια σιγουρευόμαστε ότι το τζάκι είναι κρύο, έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να καούμε. Φορέστε από ένα ζευγάρι γάντια , στη συνέχεια καλύψτε με εφημερίδα το μπροστινό μέρος του τζακιού ώστε αν σας πέσει στάχτη να μην λερωθεί το πάτωμα. Αν κοντά στο τζάκι υπάρχουν λευκά έπιπλα καλύψτε τα με ένα πλαστικό κάλυμμα.

Βήμα δεύτερο: Καθαρισμός εστίας

Σε αυτό το σημείο ξεκινάμε να μαζεύουμε τις στάχτες με την ειδική ηλεκτρική σκούπα μην χρησιμοποιήσετε αυτή που καθαρίζετε το σπίτι σας, διότι θα την καταστρέψετε. Οι εξειδικευμένες σκούπες έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις στάχτες, αυτές μεταφέρονται σε ένα δοχείο το όποιο όταν γεμίσει, μπορείτε να το αδειάσετε. Αν είστε άτομα της λεπτομέρειας το σημείο είναι ιδανικό για εσάς. Αρχικά  προμηθευτείτε μια απλή συρματόβουρτσα σαν και αυτές που καθαρίζουμε το barbeque. Φτιάξτε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας ή ξυδιού , βουτήξτε τη βούρτσα στο μείγμα και ξεκινήστε το τρίξιμο των τοίχων και του εσωτερικού της εστίας. Μόλις ολοκληρώσετε το καθάρισμα, πάρτε ένα πανί μεγάλο κατά προτίμηση βρέξτε το και σκουπίστε τα τοιχώματα.

Έξυπνα tips

Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει και το καλοκαίρι απέχει μια αναπνοή ας αδράξουμε την ευκαιρία για τέτοιες πρακτικές. Είναι καλή περίοδος να τα φροντίσουμε λεπτομερώς καθώς θα μείνουν καιρό σε αδράνεια, έτσι το τζάκι μας μέχρι τον επόμενο χειμώνα θα διατηρηθεί σε μια καλή κατάσταση και θα είναι έτοιμο να μας ζεστάνει όπως πάντα. Ωφέλιμο θα ήταν σε διάστημα 1-2 χρόνων να γίνεται καθαρισμός από επαγγελματίες , ειδικά για τις καμινάδες λόγω της δυσκολίας πρόσβασης σε αυτές. Η καθαριότητα του τζακιού και της καμινάδας είναι άκρως σημαντική , πρωτίστως για την υγεία μας διότι αν δεν συμβαίνει εντατικά δημιουργούνται αναπνευστικά προβλήματα. Παράλληλα δυσχεραίνει την λειτουργία του επομένως δεν ζεσταίνεται η ατμόσφαιρα του σπιτιού σας.

Όσοι από εσάς δεν έχετε τζάκι ή σκέφτεστε να το αλλάξετε μπορείτε να επισκεφτείτε το site μας (https://petroemporiki.gr/) και να πάρετε ιδέες. Μείνετε συντονισμένοι! Έρχεται η επόμενη ανάρτηση μέχρι τότε ακολουθήστε μας στα social media γιατί όλοι μαζί παρέα είναι καλύτερα.

Να είστε όλοι καλά!