Μάρμαρο VS πλακάκια διαπέδου

Καθημερινά αναζητούμε τρόπους για να αλλάξουμε και να ανανεώσουμε το χώρο μας, να τον κάνουμε πιο πρωτότυπο και ιδιαίτερο. Υπάρχουν πολλές επιλογές στο σύγχρονο design που συχνά μας βάζουν σε δίλημμα για το πώς να αναδείξουμε καλύτερα το σπίτι μας. Ένα συχνό ερώτημα που μας προβληματίζει στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης είναι αν τελικά θα επιλέξουμε μάρμαρο ή πλακάκι για την επένδυση του χώρου μας. Πάμε να δούμε μαζί ποιο από τα δύο είναι πιο χρηστικό και ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας…

  • Το μάρμαρο δεν ενδείκνυται για ανακαινίσεις, ειδικά σε διαμερίσματα πολυκατοικιών, καθώς το βάρος του είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το βάρος που παρουσιάζει το πλακάκι. Εν αντιθέσει, το πλακάκι είναι αρκετά ελαφρύ υλικό και γι’ αυτό προτείνεται συχνά σε ανακαινίσεις διαμερισμάτων και χρησιμοποιείται πολύ, διότι προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες πολύ εύκολα. Αν είσαι άτομο που αγαπάς τις αλλαγές και σου αρέσει να ανανεώνεις συνεχώς τον χώρο σου, τότε τα πλακάκια είναι η ιδανική λύση για εσένα, καθώς θα προσφέρουν στυλ στο χώρο σου και θα τον εκσυγχρονίσουν.

 

  • Το μάρμαρο είναι ένα πολυτελές υλικό που προσδίδει στο χώρο έναν αέρα της παλιάς αριστοκρατικής εποχής και μοναδική αρχοντιά στο σπίτι. Σε παρασύρει σε χώρους που χαρακτηρίζονται από πολυτέλεια και θυμίζουν τις ταινίες παλιάς εποχής που μας προκαλούσαν να θαυμάσουμε την ιδιαίτερη αυτή διακόσμηση και λαχταρούσαμε να ζούμε σε έναν τέτοιο χώρο που αποπνέει μία μοναδική θαλπωρή και γίνεται το καταφύγιό μας στις στιγμές ηρεμίας που αποζητούμε.        

Από την άλλη, το πλακάκι είναι ένα πιο απλό υλικό που δε χαρακτηρίζεται από την κομψή πολυτέλεια του μαρμάρου. Μπορείς ωστόσο να το βρεις σε μία ποικιλία χρωμάτων, αλλά και μοναδικών και πρωτότυπων σχεδίων που θα αναδείξουν τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

  • Σχετικά με το οικονομικό κομμάτι, το κόστος αγοράς του μαρμάρου είναι μεγαλύτερο από εκείνο του πλακιδίου, όπως επίσης και το κόστος τοποθέτησής του. Για να αγοράσεις πλακάκια, αλλά και για να τοποθετηθούν στο χώρο δε χρειάζεται να δαπανήσεις πολλά χρήματα και έτσι μπορείς να αλλάξεις την όψη του σπιτιού σου με μία έξυπνη και οικονομική λύση.

  • Το μάρμαρο είναι μία πιο ασφαλής επιλογή είτε ο χώρος σου  χαρακτηρίζεται από μοντέρνα είτε από πιο κλασικά στοιχεία. Προσαρμόζεται στις ανάγκες σου χωρίς να χρειάζεται να σπαταλήσεις χρόνο για να βρεις εκείνο που ταιριάζει με την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου. Αν από την άλλη σου αρέσει η δημιουργικότητα και αγαπάς τους πειραματισμούς, μπορείς να ξεφύγεις από το κλασικό υλικό του μαρμάρου και να επιλέξεις πιο ιδιαίτερα πλακάκια, τα οποία θα συνδυάσεις με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου σου. Αν ο χώρος σου είναι πιο παραδοσιακός όσον αφορά τη διακόσμηση και τις επιλογές σου, τότε μπορείς να επιλέξεις τα vintage πλακάκια. Αν ωστόσο είναι πιο μοντέρνα διακοσμημένος, μπορείς να διαλέξεις χρωματιστά πλακάκια ή εξάγωνα πλακίδια που είναι πιο πρωτοπόρα στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης και δίνουν έναν άλλον αέρα στο χώρο. Αν πάλι επιθυμείς την ανθεκτικότητα των πλακιδίων, αλλά και την αισθητική του μαρμάρου, στην Πετροεμπορική θα βρεις αρκετά σχέδια που αποδίδουν πιστά την όψη του μαρμάρου με όλα τα θετικά στοιχεία των πλακιδίων!

 

  • Η φροντίδα του μαρμάρου είναι χρονοβόρα και δαπανηρή. Πρόκειται για ένα υλικό πορώδες που απαιτεί τακτικές εφαρμογές στεγανωτικών, έτσι ώστε να παραμένει ανθεκτικό σε λεκέδες. Τα πλακάκια δαπέδου αντιθέτως είναι λιγότερο απορροφητικά (ειδικά αν είναι γυαλισμένα) κι έτσι δε χρειάζονται ειδική μεταχείριση στην καθαριότητα, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να λεκιάσουν. Αν θες να είναι το σπίτι σου προσεγμένο και να συνταιριάξεις το στυλ με μία εύκολη και πρακτική λύση, τότε τα πλακάκια είναι εδώ για να σου δώσουν τη λύση που ψάχνεις!

  • Ορισμένα από τα συστατικά του μαρμάρου συνεισφέρουν στη διάβρωσή του με τον καιρό ή με τη χρήση. Αντίθετα, τα πλακάκια είναι πιο ανθεκτικά και μπορούν να αντέξουν στην υγρασία και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο σε σύγκριση με το μάρμαρο. Αν θέλεις να συνδυάσεις το ευφάνταστο με το χρηστικό, τότε τα πλακάκια μπορούν να κάνουν την επιθυμία σου πραγματικότητα!

Η έμπειρη ομάδα της Πετροεμπορικής είναι εδώ για εσάς, με αγάπη, θέληση και μεράκι, για να σας βοηθήσει να διαλέξετε μέσα από μία μεγάλη ποικιλία αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του χώρου σας και στην αισθητική σας. Το μάρμαρο είναι μία πιο ασφαλής επιλογή που συνδυάζει την κομψή πολυτέλεια με το αρχοντικό στοιχείο, ενώ το πλακάκι είναι μία πιο ευφάνταστη και πρακτική λύση που αντέχει στο χρόνο. Ό,τι και αν επιλέξεις, η ποικιλία τόσο μαρμάρων δαπέδου όσο και πλακιδίων που θα βρεις στο κατάστημά μας θα σου χαρίσει ένα μοναδικό αποτέλεσμα που σίγουρα θα σε αποζημιώσει!

Μείνετε κοντά μας, έχουμε για εσάς πολλές και ενδιαφέρουσες συμβουλές που θα κάνουν το χώρο σας να διαφέρει και το σπίτι σας να ξεχωρίζει!

Η ομάδα της Πετροεμπορικής