Παραδοσιακό τζάκι: Ένας διαχρονικός τρόπος θέρμανσης με πολλά οφέλη

Βρισκόμαστε πλέον στην καρδιά του χειμώνα, το κρύο έχει γίνει πολύ έντονο και  η ανάγκη να θερμάνουμε σπίτι μας με έναν αποδοτικό τρόπο έχει γίνει πλέον επιτακτική. Ένας παραδοσιακός τρόπος θέρμανσης που πρωταγωνιστεί χρόνια στη θέρμανση των σπιτιών είναι το τζάκι. Ένα είδος θέρμανσης που ξυπνάει τη μαγεία των παιδικών μας χρόνων και που αποτελεί απαραίτητο σύντροφο τις κρύες μέρες του χειμώνα… Πάμε να  δούμε μαζί ποια είναι τα πλεονεκτήματα που έχει το παραδοσιακό τζάκι και γιατί δεν πρέπει να λείπει από το χώρο σας…


1. Το τζάκι προσφέρει την αίσθηση της θαλπωρής και δημιουργεί μία μοναδική ατμόσφαιρα

Το τζάκι με το άναμμά του ζωντανεύει ξαφνικά και μαζεύει γύρω του όλη την οικογένεια και την παρέα, χαρίζοντας μια γλυκιά θαλπωρή και δημιουργώντας μία ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Ακόμη, μπορείς να απολαύσεις τη μαγεία της ζωντανής φλόγας, η οποία προκαλεί έντονα συναισθήματα θαυμασμού και δέους.

Η εστία εξάλλου από την αρχαιότητα κατείχε την πιο εξέχουσα θέση στο σπίτι, βρισκόταν στο κέντρο του χώρου και είχε ταυτιστεί με τη θεά Εστία, τη θεά του σπιτιού και της οικογένειας. Πάντα ήταν κάτι μοναδικό το τζάκι που ένωνε την οικογένεια και γεννούσε το αίσθημα του σεβασμού.

 

2. Αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά στοιχεία μιας κατοικίας

Το τζάκι από αισθητική άποψη παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Η παρουσία του στον χώρο του σπιτιού παίζει σημαντικό ρόλο στη διαρρύθμισή του, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα της κατασκευής μιας κατοικίας, προσδίδοντας αρχοντιά και ένα αίσθημα πολυτέλειας που κάνει το σπίτι αξιοζήλευτο!


3. Μπορεί να καλύψει όλα τα τετραγωνικά του σπιτιού

Το τζάκι είναι μία λύση που μπορεί να ζεστάνει ικανοποιητικά όλο το σπίτι και χάρη στην τοποθέτησή του στο κέντρο του χώρου, μπορεί να ζεστάνει ομοιόμορφα το σπίτι. Ακόμη, με την καλή φροντίδα και συντήρηση παρουσιάζει ικανοποιητικά ποσοστά απόδοσης, για να κρατάτε πάντα ζεστό το σπίτι και τους ανθρώπους σας!

4. Δε χρειάζονται πολλά χρήματα για την αγορά και την εγκατάστασή του

Το παραδοσιακό τζάκι είναι πιο οικονομικό στην απόκτηση και εγκατάστασή του σε σύγκριση με το ενεργειακό. Αν θέλεις μια λύση που θα σου προσφέρει ζεστασιά και παράλληλα δε θα χρειάζεται να δαπανήσεις πολλά χρήματα, το παραδοσιακό τζάκι είναι εδώ για να κάνει την επιθυμία σου πραγματικότητα!

Υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες παραδοσιακού τζακιού, για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις επιθυμίες και στις ανάγκες σου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κατασκευή του τζακιού είναι το πρώτο ζητούμενο, καθώς η ποσότητα της θερμικής ενέργειας που δίνει εξαρτάται σημαντικά από την εστία. Πάμε να δούμε τον κάθε τύπο τζακιού, ώστε να έχεις μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για να οδηγηθείς στην ιδανική επιλογή…

1. Παραδοσιακά τζάκια ξύλου με μαντέμι

Στην κατηγορία αυτή θα βρεις εντυπωσιακά τζάκια με σκελετό από κισσηρομπετόν και μαντεμένιες επενδύσεις εσωτερικά που προσφέρουν μοναδικό αίσθημα ζεστασιάς. Ένα παραδοσιακό τζάκι με μαντέμι παρουσιάζει ποσοστό απόδοσης 15-25% που ωστόσο μπορεί να αυξηθεί σημαντικά με τη σωστή συντήρηση και φροντίδα. Στην Πετροεμπορική διαθέτουμε ποικιλία σχεδίων με τα καλύτερα υλικά για αξεπέραστη ποιότητα κατασκευής και μεγάλη διάρκεια ζωής. Ακόμη, μπορείς να βρεις το παραδοσιακό τζάκι της επιλογής σου σε ασυναγώνιστες τιμές, για να μπορεί όλη η οικογένεια να χαρεί τη θαλπωρή του τζακιού χωρίς μεγάλο κόστος!

 

2. Παραδοσιακά τζάκια ξύλου με πυρότουβλα

Τα προκατασκευασμένα παραδοσιακά τζάκια με πυρότουβλα είναι τζάκια ανοιχτού στομίου που παράγουν θερμότητα και τη διαχέουν στο χώρο της εγκατάστασης μέσω τοπικής ακτινοβολίας. Παρουσιάζουν μικρότερο ποσοστό απόδοσης εν συγκρίσει με τα παραδοσιακά τζάκια με μαντέμι, αφού έχουν απόδοση 10-15%, η οποία επίσης αυξάνεται με τη σωστή μεταχείριση και συντήρησή τους. Παράγονται εδώ και πολλά χρόνια και μπορείς να τα βρεις σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Με κίτρινα, κόκκινα, λευκά ή καφέ (σοκολά) πυρότουβλα σε ίσια, πρισματική ή ημικυκλική μορφή, δύο ή τριών όψεων ή ακόμη και σε ειδικά σχέδια κατόπιν παραγγελίας, τα τζάκια μας είναι κατασκευασμένα από ξεχωριστές πρώτες ύλες και έτσι παρουσιάζουν εκτός από εντυπωσιακή όψη και μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Τα τζάκια με πυρότουβλα είναι μία εξίσου οικονομική λύση, ώστε να απολαμβάνετε τη ζεστασιά του τζακιού και παράλληλα να εξοικονομείτε χρήματα!

 Η έμπειρη ομάδα της Πετροεμπορικής είναι εδώ για εσάς, με αγάπη, θέληση και μεράκι, για να σας βοηθήσει να διαλέξετε μέσα από μία μεγάλη ποικιλία το τζάκι εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του χώρου σας και στην αισθητική σας. Το τζάκι είναι ένα αναπόσπαστο μέρος του σπιτιού, το καταφύγιό μας στις ψυχρές μέρες του χειμώνα και το ελιξήριο της χαράς στις δύσκολες μέρες. Κάντε ένα δώρο σε εσάς και στους αγαπημένους σας, για να νιώθουν πάντα ζεστασιά και να βιώσουν το μοναδικό αίσθημα της μαγείας και της γαλήνης που αποπνέει ένα παραδοσιακό τζάκι. Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά η τελική απόφαση βρίσκεται στα χέρια σας!

 

Μείνετε κοντά μας, θα ακολουθήσουν κι άλλες ενδιαφέρουσες και ευφάνταστες ιδέες που θα κάνουν το σπίτι σας έναν μοναδικό χώρο που δε θα θέλετε να τον αποχωριστείτε!

 

Η ομάδα της Πετροεμπορικής