Πέτρα Καρύστου: Όταν το παραδοσιακό στοιχείο συναντά το σύγχρονο design

Η πέτρα Καρύστου είναι γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο για την υψηλή της ποιότητα, τις μοναδικές αποχρώσεις και την προσιτή τιμή της. Είναι ένα φυσικό πέτρωμα που δεν έχει δεχτεί επεξεργασία. Οι αποχρώσεις είναι πολλές, η καθεμία ιδιαίτερη, με ξεχωριστούς χρωματισμούς που σε κάνουν να μην ξέρεις ποια να επιλέξεις. Οι αποχρώσεις που μπορείς να βρεις είναι πράσινη, γκρι, καφέ και ανάμεικτη. Υπάρχουν αποχρώσεις ψυχρές και θερμές για να διαλέξεις αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στο γούστο και στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Διατίθεται ακανόνιστη ή τετραγωνισμένη και σε διαφορετικό πάχος από 1,5cm - 5cm. Οι ποιότητες είναι Α/Β και ξεχωρίζουν από το πόσο λεία και ίσια είναι η επιφάνεια της πέτρας αλλά και πόσο έντονα χρώματα έχει.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να επιλέξεις την πέτρα Καρύστου:

1. Έχει άριστη αντοχή στις καιρικές συνθήκες. Η φυσική αυτή πέτρα δεν επηρεάζεται από τη βροχή ή τον ήλιο, μένει αναλλοίωτη και το πέτρωμα διατηρεί έτσι τόσο την υφή όσο και το χρωματισμό του.

2. Παρουσιάζει υψηλή αισθητική. Η πέτρα Καρύστου παρέχει μία μοναδική αίσθηση στο χώρο και είναι πρωτότυπη. Ακόμη, εμπλουτίζει το χώρο, δημιουργώντας ένα κλίμα θαλπωρής και πολυτέλειας.

3. Υπάρχει ποικιλία μορφών και χρωμάτων. Τόσο οι ψυχρές όσο και οι θερμές αποχρώσεις προσαρμόζονται εύκολα στο χώρο σου, ενώ αν διαλέξεις τον ανάμεικτο χρωματισμό, θα παρατηρήσεις τα χρώματα να συμπλέκονται, προσφέροντας ένα θέαμα όμορφο και εντυπωσιακό που σίγουρα θα κάνει το σπίτι σου να ξεχωρίζει!

4. Δίνει έναν αέρα πραγματικής αρχοντιάς, συνταιριάζοντας το παραδοσιακό στοιχείο με τις αρχές του σύγχρονου design. Ειδικά αν χρησιμοποιηθεί για το χτίσιμο τζακιών, το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

5. Η πλάκα Καρύστου είναι ένα προϊόν συμβατό με τη φύση, χωρίς να περιέχει επιβλαβείς ουσίες για την υγεία.

6. Δεν είναι εύφλεκτο υλικό και δεν περιλαμβάνει τοξικές ουσίες. Έπειτα από την εξόρυξή του, χρησιμοποιείται αυτούσιο με ασφάλεια σε οποιοδήποτε μέρος.


Η χρήση τους

Οι πλάκες Καρύστου χρησιμοποιούνται: 

1. Για επίστρωση δαπέδων και πλατειών, καθώς έχουν μεγάλη αντοχή σε πολύ υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες.

2. Για επένδυση τοίχων, ενώ χρησιμοποιούνται και σε σκέπες, καθώς και σε επίστρωση πεζοδρομίων. 

3. Για κατασκευή σκαλοπατιών και ρίχτιων.

4. Στο κάτω μέρος στα παράθυρα και στις πόρτες

5. Στα τελειώματα των τοίχων. Κατασκευάζονται σε διάφορες διαστάσεις ανάλογα με την περίπτωση και τις απαιτήσεις που υπάρχουν.

6. Στο πάνω μέρος στα παράθυρα και στις πόρτες σαν πρέκια

7. Σαν σοβατεπί. Συνήθως τα δάπεδα που έχουν επενδυθεί με πλάκα Καρύστου έχουν και σοβατεπί από αυτό το φυσικό πέτρωμα.

8. Ως πατήματα ή διάδρομοι σε κήπους - γκαζόν. Οι πέτρες για κήπους είναι μεγάλα ακανόνιστα τεμάχια πλακών Καρύστου με μέσο πάχος 5 cm.


Κατηγορίες πέτρας Καρύστου

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές πλάκες Καρύστου που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου. Οι κατηγορίες στις οποίες διακρίνονται οι πλάκες Καρύστου είναι οι εξής:

1. Ακανόνιστη πολυγωνική πλάκα Καρύστου

Οι ακανόνιστες πλάκες Καρύστου έχουν ένα πολυγωνικό σχήμα και μπορεί να είναι σε μεγαλύτερα ή μικρότερα μεγέθη. Γίνεται διαλογή σε συγκεκριμένα πάχη από 1 cm μέχρι και 11 cm.

2. Ορθογωνισμένη πλάκα Καρύστου

Οι ορθογωνισμένες πλάκες Καρύστου προκύπτουν μετά από επεξεργασία και παρουσιάζουν διάφορα μεγέθη. Οι πιο συνηθισμένες διαστάσεις είναι από 10-30 cm, αλλά μπορούν να προκύψουν διάφορες διαστάσεις ανάλογα με τις ανάγκες.

Στην Πετροεμπορική θα βρεις πολλά διαφορετικά σχέδια και μορφές της πέτρας Καρύστου για τη χρήση που θέλεις. Διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία, ώστε να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις και στο χώρο σου! Η επιχείρησή μας συνεργάζεται με γνωστούς και διακεκριμένους αρχιτέκτονες, οι οποίοι μας προτείνουν τα καλύτερα σχέδια, αυστηρά επιλεγμένες πλάκες, ενώ παράλληλα έχουμε εξειδίκευση στην κοπή και επεξεργασία της πλάκας Καρύστου, αφού διαθέτουμε εργοστάσιο που ασχολείται πολλά χρόνια με την κοπή της φυσικής πέτρας Καρύστου που αποτέλεσε και την απαρχή της επιχείρησής μας.

Είμαστε εδώ για να σας προτείνουμε λύσεις με υπευθυνότητα και πολύ μεράκι, ώστε να δημιουργήσετε έναν πιο όμορφο και επιβλητικό χώρο. 

 

Μείνετε κοντά μας, έχουμε πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες ιδέες που θα αναδείξουν αναμφισβήτητα το χώρο σας. Και μην ξεχνάτε πως το σπίτι είναι το καταφύγιό μας, ο χώρος που ηρεμούμε και περνάμε όμορφες στιγμές, γι' αυτό πρέπει να το προσέχουμε και να το διατηρούμε όμορφο, άνετο και προσεγμένο.

 

Η ομάδα της Πετροεμπορικής