6 προτάσεις πλακιδίων εξωτερικού χώρου για να κάνετε το σπίτι σας να ξεχωρίζει

Ο καιρός έχει αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται, οπότε οι εξωτερικοί μας χώροι έχουν πλέον τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυλές, βεράντες, κήποι, ταράτσες και πυλωτές είναι στο επίκεντρο με σκοπό να τα ομορφύνουμε και να δημιουργήσουμε έναν χώρο που θα είναι άξιος θαυμασμού. Τι πιο ωραίο από το να κάθεσαι και να πίνεις τον καφέ σου σε έναν χώρο προσεγμένο που θα σου προσφέρει αισθητική απόλαυση και μία μοναδική αίσθηση ηρεμίας...

Τα πλακάκια εξωτερικών χώρων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, γι' αυτό πρέπει να τα επιλέξουμε με προσοχή. Το σημαντικότερο που πρέπει να προσέξετε όταν διαλέγετε πλακάκια για κάποιον εξωτερικό χώρο είναι το επίπεδο αντιολισθηρότητας, ώστε να μη γλιστάνε. Ακόμη, τα πλακάκια εξωτερικού χώρου πρέπει να είναι πάρα πολύ ανθεκτικά στην ηλιακή ακτινοβολία, την υγρασία, αλλά και τον παγετό. Η χρηστικότητα λοιπόν και το πρακτικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικά και παίζουν βασικό ρόλο στην τελική επιλογή. Η οργανωμένη ομάδα της Πετροεμπορικής είναι εδώ για να σας βοηθήσει να βρείτε τα πιο εντυπωσιακά και εύχρηστα πλακάκια εξωτερικού χώρου. Πάμε να δούμε μαζί τα πιο δημοφιλή πλακάκια εξωτερικού χώρου που σίγουρα αν τα επιλέξετε θα κλέψουν την παράσταση…


1. Vintage πλακάκια εξωτερικού χώρου

Τα vintage πλακάκια, δημιουργούν επιφάνειες σαν έργα τέχνης και σα μια μηχανή του χρόνο μας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή, προσδίδοντας έναν αριστοκρατικό αέρα στο σπίτι. Μπορούν επίσης να μας ταξιδέψουν και σε άλλα μέρη, προκαλώντας τη φαντασία μας και δημιουργώντας ένα κοσμοπολίτικο στυλ. Άλλοτε πηγαίνουμε ως το Μαρόκο και τα ευφάνταστα δάπεδά του, άλλες φορές στη Γαλλική επαρχία και άλλες στην Ιταλία του παρελθόντος. Τα vintage πλακάκια είναι μία ιστορία από μόνα τους, αφού μας αφηγούνται την ιστορία και την τεχνοτροπία άλλων περιοχών και εποχών.

2. Πλακάκια εξωτερικού χώρου σε ιδιαίτερα σχήματα

Τα πλακάκια αυτά μπορείς να τα βρεις σε πρωτότυπα σχέδια και πολλά χρώματα. Στην Πετροεμπορική θα βρεις πλακάκια σε ιδιαίτερα σχήματα και με πολλή φαντασία, ώστε να δημιουργήσεις έναν καμβά που δεν θα χορταίνεις να τον χαζεύεις! Αν είσαι άτομο που αγαπάει τους πειραματισμούς και σου αρέσει να ξεφεύγεις από το συνηθισμένο, τότε αυτή η κατηγορία πλακιδίων είναι εδώ για να σου εξάψει το ενδιαφέρον και να καλλιεργήσει τις δημιουργικές σου τάσεις, ώστε να δώσεις ένα ιδιαίτερο ύφος στο χώρο σου.


3. Πλακάκια εξωτερικού χώρου σαν πέτρα

Πρόκειται για πλακάκια σε μεγάλες διαστάσεις που μας θυμίζουν τις ιδιότητες των γήινων υλικών. Παρουσιάζουν τις όμορφες ατέλειες της πέτρας ταιριασμένες με το παραδοσιακό στοιχείο που αποπνέει το διαχρονικό αυτό υλικό. Η πέτρα μπορεί να αναδείξει τη διακόσμηση του εξωτερικού χώρου και να προσφέρει μια αίσθηση πολυτέλειας, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί την αίσθηση του φιλόξενου και ζεστού χώρου, καθώς και της θαλπωρής που πρέπει να έχει ένα σπίτι. Τι πιο όμορφο από το να κάθεσαι στο μπαλκόνι ή στον κήπο σου και να περιεργάζεσαι την πέτρα να αγκαλιάζει το χώρο και να δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα χαλάρωσης… Η πέτρα είναι ένα κλασικό υλικό που πάντα θα πρωταγωνιστεί στη διακόσμηση τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών χώρων χάρη και στην αρχοντιά που τη χαρακτηρίζει.



4. Πλακάκια εξωτερικού χώρου που μιμούνται το μάρμαρο

Τα πλακάκια αυτά αποτελούν απομίμηση μαρμάρου που είναι γνωστό για το βάθος, την κομψότητά του, καθώς και την πολυτέλεια που προσδίδει στο χώρο. Η απομίμηση μαρμάρου μπορεί να αναδείξει τα καλύτερα στοιχεία του χώρου σου και να τον εμπλουτίσει με ένα αριστοκρατικό στοιχείο που θα κάνει το σπίτι στο σύνολό του πιο προσεγμένο και επιβλητικό.

Τα πλακάκια που μιμούνται το μάρμαρο μπορούν να αντέξουν την υγρασία και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό όταν μιλάμε για πλακάκια εξωτερικού χώρου. Στην Πετροεμπορική θα βρεις πλακάκια τύπου μάρμαρο σε πολλούς χρωματισμούς, σχήματα, σχέδια, μεγέθη και σκιάσεις, ώστε να συνδυάσεις την υψηλή αισθητική με τη χρηστικότητα, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Παρακολουθώντας τα νερά που δημιουργεί το μάρμαρο θα νιώσεις ένα αίσθημα δέους και θαυμασμού που θα ξυπνήσει τις αισθήσεις σου και θα σε κάνει να ονειρευτείς και να χαθείς μέσα στα ακαθόριστα νερά που αναπτύσσονται στην επιφάνεια του μαρμάρου.


5. Cottage style πλακάκια εξωτερικού χώρου

Τα Cottage style πλακάκια μας μεταφέρουν στο ειδυλλιακό τοπίο της εξοχής. Μπορείς να τα βρεις σε μπεζ ή σε γκρι αποχρώσεις με χρωματικές διακυμάνσεις πάντα και αντιολισθητική επιφάνεια, στοιχείο πολύ βασικό αφού τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να είναι ανθεκτικά σε υγρασία, βροχή και παγετό. Είναι μαγικό πώς ένα πλακάκι μπορεί να μας μεταφέρει νοερά σε εξοχικές κατοικίες, σε μέρη ειδυλλιακά που αποπνέουν ένα αίσθημα γαλήνης και σε φυσικά τοπία που χαρακτηρίζονται από ασύγκριτη ομορφιά. Αν είσαι λάτρης της φύσης και θες να ξεφύγεις από τους σύγχρονους ρυθμούς της πόλης, τότε τα cottage style πλακάκια είναι εδώ για να σε ταξιδέψουν σε άλλα μέρη, σε φυσικά τοπία που χαρακτηρίζονται από απόκοσμη ομορφιά και να μαγέψουν το μυαλό και τις αισθήσεις σου.


5. Πλακάκια εξωτερικού χώρου σαν ξύλο

Τα πλακάκια σε απομίμηση ξύλου κατέχουν δικαιωματικά τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μπάνια, δάπεδα εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων, χάρη στη διαχρονικότητά τους και στην αίσθηση ζεστασιάς που αποπνέουν.

Στην Πετροεμπορική θα βρεις μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων και διαστάσεων που καλύπτει τα γούστα ακόμη και του πιο απαιτητικού. Αν επιθυμείς μία πιο κλασική επιλογή που θα δημιουργήσει ένα πιο οικείο περιβάλλον και θα σε κάνει να νιώσεις το μοναδικό αίσθημα της θαλπωρής και της γαλήνης, τότε τα πλακάκια που μιμούνται το ξύλο είναι για σένα η ιδανική λύση.

Ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού είναι πολύ ουσιαστικός, καθώς είναι το μέρος του σπιτιού που περνάμε αρκετό χρόνο ειδικά όταν ο καιρός είναι καλός, ενώ είναι και το καταφύγιό μας που μας προσφέρει ξεχωριστές στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Γι' αυτούς τους λόγους πρέπει να φροντίσουμε να δημιουργήσουμε έναν όμορφο εξωτερικό χώρο που θα μας παρασύρει σε μαγικές στιγμές με τους αγαπημένους μας.

 

Μείνετε κοντά μας για να μάθετε και άλλες ενδιαφέρουσες και δημιουργικές προτάσεις που θα κάνουν το χώρο σας να ξεχωρίζει και θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το σπίτι των ονείρων σας.

 

 

Η ομάδα της Πετροεμπορικής