7 προτάσεις για πλακάκια κουζίνας που θα λατρέψετε

Η κουζίνα είναι ένας χώρος του σπιτιού, στον οποίο περνάμε αρκετές ώρες και συμπληρώνει τη συνολική αισθητική του χώρου μας. Γι' αυτό το λόγο πρέπει να διαμορφώσουμε την κουζίνα μας με ευφάνταστο τρόπο, ώστε να δημιουργεί στο μυαλό μας όμορφες εικόνες, να υποκινεί τη φαντασία μας και να αναδεικνύει την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού μας.

Το λάθος πλακάκι μπορεί να υποβιβάσει ακόμη και την πιο ακριβή ή στιλάτη κουζίνα, ενώ το σωστό μπορεί να σώσει και την πιο μέτρια κουζίνα. Τα τελευταία χρόνια κυκλοφορούν στην αγορά πολύ όμορφα πλακάκια κουζίνας που διαφέρουν  από τα συνηθισμένα που τοποθετούνταν κάποτε και δεν τα χαρακτήριζε καμία ιδιαιτερότητα, πρωτοτυπία και ζωντάνια.

Η κουζίνα πρέπει να είναι χώρος έμπνευσης, ένα δωμάτιο στο οποίο λαχταρούμε να βρισκόμαστε και δεν το αποζητούμε μόνο για να καλύψουμε την ανάγκη του μαγειρέματος. Γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να δούμε μαζί προτάσεις για πλακάκια που θα αναβαθμίσουν την κουζίνα σας και θα σας εντυπωσιάσουν.


1. Πλακάκια κουζίνας σαν λαξευμένο ξύλο

Πρόκειται για μια σειρά πλακιδίων με oriental στοιχεία και είναι τόσο πιστή απομίμηση λαξευμένου ξύλου που χρειάζεται να το αγγίξει κανείς για να καταλάβει πως πρόκειται για πλακάκι. Χαρίζει ζεστασιά στους χώρους και σίγουρα τραβάει όλα τα βλέμματα χάρη στη δημιουργικότητα που τα χαρακτηρίζει.

 

2. Πλακάκια κουζίνας σαν ψηφιδωτό

Τα πλακάκια κουζίνας σαν ψηφιδωτό χαρίζουν φωτεινότητα στην κουζίνα και προσδίδουν πρωτοτυπία και έναν αέρα άλλης εποχής. Μας μεταφέρουν στα βυζαντινά ψηφιδωτά που ανέκαθεν αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες. Το πλακάκι σαν ψηφιδωτό χαρακτηρίζεται από απλότητα και συνάμα πρωτοτυπία, κάνει το χώρο πιο όμορφο και αποτελεί ένα μοναδικό καλλιτεχνικό δημιούργημα που θα παραμείνει στο σπίτι, αποτελώντας ένα έργο τέχνης.



3. Πλακάκια κουζίνας τύπου μάρμαρο

Τα πλακάκια αυτά μιμούνται το μάρμαρο που είναι γνωστό για το βάθος και την πολυτέλεια που προσδίδει στο χώρο.

Η απομίμηση μαρμάρου μπορεί να αναδείξει τα καλύτερα στοιχεία του χώρου σου και να τον εμπλουτίσει με ένα αριστοκρατικό στοιχείο που θα κάνει το σπίτι σου πιο προσεγμένο και επιβλητικό.

Είναι μία λύση που συνδυάζει την αρχοντική μορφή του μαρμάρου με τα πλεονεκτήματα του πλακιδίου, δημιουργώντας έτσι έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό!

 

4. Πλακάκια κουζίνας σαν χρωματιστό μωσαϊκό

Φαντάσου ένα λευκό μωσαϊκό που λειτουργεί σαν καμβάς που πάνω του ξεδιπλώνονται χρώματα ζωηρά, παίζοντας με τη φαντασία μας και δημιουργώντας μία αισιόδοξη διάθεση και μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και γαλήνης.

Μπορεί να δέσει και με ντουλάπια κουζίνας σε αυστηρές γραμμές, καθώς δημιουργεί ένα παιχνίδι ανάμεσα στο πιο απλό και λιτό και στο πιο δημιουργικό και ασυνήθιστο, δημιουργώντας έτσι μια όμορφη ισορροπία.


5. Πλακάκια κουζίνας με φυτά

Αυτή η σειρά πλακιδίων φέρνει έναν ολάνθιστο κήπο στην κουζίνα! Διαφορετικά φυλλώματα αγαπημένων φυτών συμπλέκονται και απλώνονται στους τοίχους της κουζίνας λες και η φύση αποφάσισε να ανθίσει μέσα στο σπίτι. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέαμα, ιδανικό για τους φυσιολάτρες και τους νοσταλγούς της ζωής κοντά στη φύση. Ακόμη, η αίσθηση του φυσικού στοιχείου δημιουργεί ένα αίσθημα γαλήνης και δέους μπροστά στο μεγαλείο της φύσης.


6. Λευκά πλακάκια κουζίνας

Τα λευκά πλακάκια όσο κι αν ακούγονται σαν μια απλή και λιτή λύση, στην πραγματικότητα αποτελούν μία ευέλικτη λύση που μπορούν να συνδυαστούν με πολύχρωμες κουζίνες ή να αποτελέσουν μέρος μιας minimal διακόσμησης. Μπορεί να είναι απλά ή κυμματιστά, με ακανόνιστα σχήματα, τύπου 3D, ενώ συναντώνται σε διαφορετικά μεγέθη.

Στην Πετροεμπορική έχεις πολλές επιλογές, ώστε να βρεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο γούστο σου και στην αισθητική του χώρου σου. Τα λευκά πλακάκια θα δώσουν φως στην κουζίνα σου, ενώ συνδυάζονται τόσο με ουδέτερα όσο και με έντονα χρώματα στα ντουλάπια και στον πάγκο.



7. Χρωματιστά πλακάκια κουζίνας

Για όποιον δε θέλει να βλέπει τα πράγματα ασπρόμαυρα και αποζητά τη θετική πλευρά των καταστάσεων, τα χρωματιστά πλακάκια είναι εδώ για να δώσουν χρώμα στη ζωή σου και να σε κάνουν να βλέπεις πάντα τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Τα χρωματιστά πλακάκια κουζίνας είτε συνδυάζουν διαφορετικά χρώματα είτε παρουσιάζουν ένα και μοναδικό έντονο χρώμα. Συνήθως συνδυάζονται με μονόχρωμα ντουλάπια σε άσπρο, μπεζ ή ουδέτερο χρώμα, γιατί κανείς δεν μπορεί να κλέψει τη δόξα από τη χαρά. Και τα χρωματιστά πλακάκια είναι η προσωποποίηση της χαράς, της αισιοδοξίας και της ζωντάνιας.

 

Εσείς πώς ονειρεύεστε την κουζίνα σας; Με πιο σκούρα χρώματα σε μία πιο industrial εκδοχή, με λευκά ή με πιο ζωντανά χρώματα; Θέλετε μία κουζίνα που θα θυμίζει το φυσικό περιβάλλον και που θα σας μεταφέρει στη μαγεία  της φύσης; Ή μήπως μια κουζίνα με πρωταγωνιστή το ξύλο σαν υλικό ή με πλακάκια σε στυλ μωσαϊκού; Μπορείτε να επιλέξετε ακόμη την όψη του ψηφιδωτού που αποπνέει έναν αέρα μιας παλιάς εποχής ή την απομίμηση μαρμάρου που προσδίδει ένα αρχοντικό στοιχείο στο χώρο σας.

Ό,τι κι αν διαλέξετε, η Πετροεμπορική είναι εδώ για εσάς, παρέχοντάς σας ασύγκριτη ποιότητα, μεγάλη γκάμα επιλογών και προσιτές τιμές. Όπως κι αν επιθυμείτε να διαμορφώσετε το σπίτι σας, είμαστε δίπλα σας για να σας δώσουμε τις κατάλληλες συμβουλές και να σας προτείνουμε λύσεις που θα εξελίξουν το χώρο σας και θα κάνουν το σπίτι σας να ξεχωρίζει…

Το σπίτι είναι το καταφύγιό μας, ο χώρος που θα αποζητήσουμε τη γαλήνη στις δύσκολες μέρες, τη χαρά στις στιγμές της λύπης και τη θαλπωρή στις στιγμές της χαλάρωσης. Γι' αυτό πρέπει να το φροντίζουμε και να το έχουμε προσεγμένο.

Μείνετε κοντά μας, έχουμε για εσάς πολλές ενδιαφέρουσες και δημιουργικές συμβουλές που θα κάνουν το χώρο σας να διαφέρει και το σπίτι σας να ξεχωρίζει! Όταν η ποιότητα συναντά ευφάνταστες ιδέες σύμφωνα πάντα με τις αρχές του σύγχρονου design, τότε το αποτέλεσμα σε δικαιώνει!

 

Η ομάδα της Πετροεμπορικής