Πλακάκια τύπου μάρμαρο: Η κομψή πολυτέλεια που αντέχει στο χρόνο

Τα πλακάκια από πορσελάνη και τα πλακάκια που αντιγράφουν το μάρμαρο, υλικό που υπήρξε ο πρωταγωνιστής της τέχνης και της αρχιτεκτονικής για αιώνες, αποτελούν πλέον τη νούμερο 1 τάση της μόδας στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης. Η κλασική όψη του μαρμάρου που έχει δανειστεί μοντέρνα στοιχεία και μπορεί να δημιουργήσει πρωτότυπους συνδυασμούς γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, επίπλων και αξεσουάρ επίπλωσης. Η δημοτικότητα όμως των πλακιδίων τύπου μάρμαρο δεν οφείλεται μόνο στην εντυπωσιακή όψη τους και στη μεγάλη ποικιλία σχεδίων που μπορείς να βρεις. Τα πλακάκια με όψη μαρμάρου παρουσιάζουν εκτός από τη μοναδική τους εμφάνιση και κάποια πολύ θετικά χαρακτηριστικά που θα σε κάνουν να τα επιλέξεις δίχως δεύτερη σκέψη! Πάμε να δούμε μαζί τους λόγους για τους οποίους αξίζει να διαλέξεις τα πλακάκια που μιμούνται το μάρμαρο…

 

1. Είναι ανθεκτικά στη φυσική φθορά του χρόνου και στην καθημερινή φθορά

Τα πλακάκια τύπου μάρμαρο διαθέτουν υψηλή απόδοση όσον αφορά την αντοχή στη φθορά, καθώς και την αντοχή στους λεκέδες. Ακόμη, παρουσιάζουν ευκολία καθαρισμού και απολύμανσης με κοινά οικιακά απορρυπαντικά. Η φροντίδα τους δεν είναι καθόλου χρονοβόρα ούτε δαπανηρή. Επίσης, χάρη στα συστατικά τους δε διαβρώνονται κι έτσι είναι μία επιλογή που θα έχει διάρκεια. Αν θες να είναι το σπίτι σου προσεγμένο και να συνταιριάξεις το στυλ με μία εύκολη και πρακτική λύση, τότε τα πλακάκια που μιμούνται το μάρμαρο είναι εδώ για να σου δώσουν τη λύση που ζητάς!


2. Τα πλακίδια τύπου μάρμαρο παρουσιάζουν χαμηλό κόστος αγοράς

Το κόστος αγοράς των πλακιδίων είναι πολύ μικρότερο από το κόστος αγοράς του μαρμάρου και γενικά κυμαίνεται σε λογικά πλαίσια. Πρόκειται για μία λύση που εκτός από την υψηλή αισθητική που σου προσφέρει μπορεί να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρήματα για να τα επενδύσεις σε άλλες ανάγκες.

 


3. Τα πλακάκια που αντιγράφουν το μάρμαρο είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες

Τα πλακάκια που μιμούνται το μάρμαρο μπορούν να αντέξουν την υγρασία και τις σκληρές καιρικές συνθήκες. Δεδομένου ότι οι χειμώνες έχουν γίνει ιδιαίτερα ψυχροί και τα καιρικά φαινόμενα που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια είναι ακραία, η επιλογή μας πρέπει να καλύπτει κάθε ανάγκη που μπορεί να προκύψει. Τα πλακάκια αυτά είναι χρήσιμα σε κάθε σπίτι, αλλά και χρηστικά σε κάθε περίπτωση!

 


4. Τοποθετούνται εύκολα και με χαμηλό κόστος

Τα πλακάκια που είναι απομίμηση μαρμάρου τοποθετούνται πολύ πιο εύκολα από το μάρμαρο και τα χρήματα που απαιτούνται για την τοποθέτησή τους δεν είναι πολλά. Επίσης, δε χρειάζεται συντήρηση από εξειδικευμένους τεχνίτες. Αν θέλεις μία επιλογή γεμάτη φαντασία και με χαμηλό κόστος, τότε τα πλακάκια τύπου μάρμαρο είναι εδώ για να κάνουν την επιθυμία σου πραγματικότητα!



5. Το πλακάκι είναι αρκετά ελαφρύ υλικό

Γι' αυτό το λόγο συνιστάται σε ανακαινίσεις διαμερισμάτων και δουλεύεται πολύ, γιατί μπορείς να το αλλάξεις πολύ εύκολα. Προσαρμόζεται σε δάπεδα και σε τοίχους, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα ακόμα και πάνω από παλιά πατώματα. Αν είσαι δημιουργικό άτομο και σου αρέσει να ανανεώνεις συνεχώς τον χώρο σου, τότε το πλακάκι τύπου μάρμαρο είναι εδώ για να προσφέρει στυλ στο χώρο σου και να τον εκσυγχρονίσει.



6. Υπάρχει τεράστια γκάμα πλακιδίων σε υλικά και σχέδια

Στην Πετροεμπορική θα βρεις πλακάκια τύπου μάρμαρο σε πολλούς χρωματισμούς, σχήματα, σχέδια, μεγέθη και σκιάσεις. Μπορείς έτσι να επιλέξεις οποιαδήποτε ποικιλία ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική σου και να δημιουργήσεις έτσι το χώρο που έχεις ονειρευτεί!



7. Τα πλακάκια σε στυλ μάρμαρο παρέχουν μία αίσθηση πολυτέλειας, κομψότητας και αρχοντιάς

Τα πλακάκια αυτά μιμούνται το μάρμαρο που είναι γνωστό για το βάθος και την πολυτέλεια που προσδίδει στο χώρο. Η απομίμηση μαρμάρου μπορεί να αναδείξει τα καλύτερα στοιχεία του χώρου σου και να τον εμπλουτίσει με ένα αριστοκρατικό στοιχείο που θα κάνει το σπίτι σου πιο προσεγμένο και επιβλητικό. Είναι μία λύση που συνδυάζει την αρχοντική μορφή του μαρμάρου με τα πλεονεκτήματα του πλακιδίου, δημιουργώντας έτσι έναν ασυναγώνιστο συνδυασμό!

Επιλέγοντας για το χώρο σας πλακάκια τύπου μάρμαρο, κάνετε μια διαχρονική επένδυση στο σπίτι σας. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να ανανεώσετε το χώρο σας, κάνοντας μία επιλογή που προσφέρει κομψότητα και χαλάρωση, ενώ παράλληλα εξοικονομείτε χρήματα. Αν θέλετε να έχει το σπίτι σας κομψή πολυτέλεια που αντέχει στο χρόνο, τότε το πλακάκι που έχει όψη μαρμάρου είναι εδώ για να σας λύσει τα χέρια!

Η έμπειρη ομάδα της Πετροεμπορικής είναι εδώ για εσάς, με αγάπη, θέληση και μεράκι, για να σας βοηθήσει να διαλέξετε μέσα από μία μεγάλη ποικιλία το πλακάκι εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του χώρου σας και στην αισθητική σας. Οι επιλογές είναι πολλές, αλλά η τελική απόφαση βρίσκεται στα χέρια σας!

Μείνετε κοντά μας, έχουμε για εσάς πολλές και ενδιαφέρουσες συμβουλές που θα κάνουν το χώρο σας να διαφέρει και το σπίτι σας να ξεχωρίζει! Όταν η ποιότητα συναντά ευφάνταστες ιδέες σύμφωνα πάντα με τις αρχές του σύγχρονου design, τότε το αποτέλεσμα σίγουρα σε αποζημιώνει!

 

Η ομάδα της Πετροεμπορικής