5 λόγοι για να επιλέξετε πλακάκι αντί για πατητή τσιμεντοκονία

Η πατητή τσιμεντονονία διαθέτει μονοκόμματη επιφάνεια, χωρίς αρμούς κι αυτό είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα και ένας από τους κύριους λόγους που πολλοί την επιλέγουν. Όταν όμως επιλέγουμε υλικά για το σπίτι μας, καλό είναι να σκεφτούμε και τη συντήρησή τους. Κατά πόσο είστε διατεθειμένοι, για παράδειγμα, κάθε 3-4 χρόνια να ανανεώνετε το ειδικό βερνίκι, για να διατηρείται η πατητή τσιμεντοκονία ατόφια; Είναι πολύ όμορφο να την παρατηρούμε στα ξενοδοχεία, όπου στολίζει τους χώρους και μας μεταφέρει στα νησιά του Αιγαίου. Εκεί που επικρατεί το λευκό χρώμα στην αρχιτεκτονική και ο χώρος αποπνέει πάντα μια λιτότητα και κομψότητα που ταιριάζει με την απλότητα της φύσης και την ανεμελιά του θαλασσινού τοπίου. Εκεί ενώνεται το λευκό με το βαθύ μπλε της θάλασσας και σαγηνεύει το νου και τις αισθήσεις. Κι εκεί νιώθεις ξαφνικά την απαλή υφή της πατητής τσιμεντοκονίας που απλώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη του δωματίου και εναρμονίζεται με το νησιωτικό στυλ. Κατά πόσον, όμως, θα ταίριαζε κάτι τέτοιο σε ένα αστικό σπίτι; Στο σπίτι μας θέλουμε κάτι όμορφο και παράλληλα χρηστικό που δε θα χρειάζεται να σπαταλάμε χρόνο και χρήμα για την τοποθέτηση και συντήρησή του και παράλληλα θα έχει μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Τη λύση στο πρόβλημα αυτό έδωσαν τα πλακάκια, τα οποία είναι πολύ πιο πρακτικά σε σχέση με την πατητή τσιμεντοκονία. Και αν κάποιος λατρεύει το σχέδιο της πατητής τσιμεντοκονίας και θέλει κάτι που θα τον ταξιδεύει στα μαγευτικά νησιά του Αιγαίου, τότε μπορεί να επιλέξει πλακάκι σε στυλ πατητής τσιμεντοκονίας, ώστε να συνδυάσει την αισθητική της πατητής τσιμεντοκονίας με τα πολλαπλά οφέλη του πλακιδίου.


 

Πάμε να δούμε μαζί 5 λόγους για τους οποίους αξίζει να επιλέξετε τα πλακάκια αντί για την πατητή τσιμεντοκονία:

 

 

1.Αντοχή στον χρόνο: Τα πλακάκια αντέχουν περισσότερο συγκριτικά με την πατητή τσιμεντοκονία. Ακόμη, δεν απαιτείται συχνή ανανέωση ή επισκευή. Αυτό σε βάθος χρόνου μπορεί να εξοικονομήσει και χρόνο αλλά και χρήματα. Τα πλακάκια είναι η ιδανική λύση, καθώς συνδυάζουν την αισθητική απόλαυση με τις πολλές επιλογές που προσφέρουν και τη χρηστικότητα που είναι πολύ σημαντική στην καθημερινότητά μας.

 

 

2. Καθαρισμός: Τα πλακίδια καθαρίζονται ιδιαίτερα εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσεις ειδικά προϊόντα καθαρισμού. Επίσης, δεν αλλοιώνονται, δε δημιουργούνται γρατζουνιές και δεν αφήνουν στάμπες. Έτσι, θα γλιτώσεις χρόνο και ταλαιπωρία, αφού τα πλακάκια λερώνονται δύσκολα και καθαρίζονται εύκολα. Είναι μία λύση πρακτική που αναμφισβήτητα θα σου λύσει τα χέρια!

 

3. Αντικατάσταση: Σε περίπτωση που υπάρχει ζημιά σε κάποιο πλακάκι, μπορείς να αντικαταστήσεις μόνο αυτό, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις ολόκληρη την επιφάνεια. Αντιθέτως, η αντικατάσταση ή η επιδιόρθωση της πατητής τσιμεντοκονίας είναι πιο δύσκολη, απαιτεί περισσότερο χρόνο, αλλά και χρήματα.

 

4. Ευκολία στην τοποθέτηση: Η τοποθέτηση πλακιδίων είναι απλή και γρήγορη, με τη χρήση της κατάλληλης κόλλας πλακιδίων. Αντίθετα, η πατητή τσιμεντοκονία απαιτεί περισσότερο χρόνο και ειδικές τεχνικές εργασίας που πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα. Συγκεκριμένα, πρέπει να γίνει πέρασμα αρκετά χέρια πριν το τελικό αποτέλεσμα και οι τεχνίτες οφείλουν να είναι εξειδικευμένοι και να έχουν εμπειρία στην πατητή τσιμεντοκονία. Επίσης, είναι περισσότερο δυσεύρετοι σε σχέση με τους πλακάδες, γεγονός που κάνει το έργο της τοποθέτησης ακόμη πιο δύσκολο.

 

 


5. Εμφάνιση λεκέδων: Τα γρανιτοπλακάκια δεν έχουν απορροφητικότητα κι έτσι οι λεκέδες μένουν στην  επιφάνεια και καθαρίζονται εύκολα. Από την άλλη, η πατητή τσιμεντοκονία είναι πιο επιρρεπής στο να εμφανίζει λεκέδες. Στην πατητή τσιμεντοκονία πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς ακατάλληλα υλικά μπορούν να αφήσουν στάμπες και λεκέδες που θα υπάρχουν για πολύ καιρό και θα καθαρίζονται με δυσκολία.


 

Οι επιλογές είναι πολλές, η τελική απόφαση όμως είναι δική σας. Ό,τι κι αν επιλέξετε, η Πετροεμπορική είναι εδώ για να σας βοηθήσει, παρέχοντας τις κατάλληλες κατευθύνσεις για να έχετε το αποτέλεσμα που θέλετε και να δημιουργήσετε το σπίτι των ονείρων σας!

 

Μείνετε κοντά μας για να μάθετε και άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες και δημιουργικές προτάσεις που θα κάνουν το σπίτι σας να ξεχωρίζει και τις προσδοκίες σας πραγματικότητα!

Η ομάδα της Πετροεμπορικής