Το μυστικό για καλό ψήσιμο κρύβεται στο φούρνο

Η θερμοκρασία μέρα με τη μέρα ανεβαίνει όλο και περισσότερο μαζί της και η διάθεση μας , οι καλοκαιρινοί μήνες σηματοδοτούν την ξεγνοιασιά και την ανεμελιά , ενώ η διασκέδαση με φίλους βρίσκεται στο απόγειο της .

 Οι γλυκιές καλοκαιρινές βραδιές στο κήπο ή στη βεράντα συνοδευμένες με καλό φαγητό διαμορφώνουν το ειδυλλιακό τοπίο που όλοι αναζητούν. Το μυστικό για νόστιμο φαγητό κρύβεται στο ψήσιμο για αυτό στην εταιρεία μας θα βρείτε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη κατασκευή ξυλόφουρνου που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε μελλοντικά τραπέζια.

Η Πετροεμπορική μετράει χρόνια εμπειρίας στις κατασκευές ξυλόφουρνων – ψησταρίων αναλαμβάνουμε την δημιουργία ολοκληρωμένων κατασκευών φούρνου που αποτελούνται από τη ψησταριά , το πάγκο , το γουρνάκι και τις μπαταρίες (βρύσες). Πρωτίστως οι ξυλόφουρνοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες στους έτοιμους και στους χειροποίητους η ειδοποιός διαφορά τους έγκειται στην τοποθέτηση, η πρώτη κατηγορία αποτελείται από δύο ή τρία κομμάτια τα οποία μπορούν να συναρμολογηθούν από εσάς χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Απεναντίας οι χειροποίητοι απαιτούν την τεχνογνωσία ειδικού καθώς χτίζονται κομμάτι κομμάτι ξεχωριστά. Οι περισσότεροι καταλήγουν στους έτοιμους ξυλόφουρνους διότι συνδυάζουν τη πρακτικότητα στην τοποθέτηση με την περίτεχνη ομορφιά που διαθέτουν , ενώ οι προσιτές τιμές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές στην τελική απόφαση. Επίσης η δημιουργία πάγκου και γούρνας πραγματοποιείται για πρακτικούς λόγους , συμβάλουν στην οργάνωση του χώρου (αποθήκευση των μαγειρικών σκευών) και στην σωστή προετοιμασία του φαγητού (κόψιμο-πλύσιμο). Η επιλογή των υλικών στην γούρνα και στο πάγκο πρέπει να φέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όπως ανθεκτικότητα στη θερμότητα και στο νερό. Για αυτό το λόγο επιλέγεται η πέτρινη , μωσαϊκή , ή τσιμεντένια γούρνα ενώ ο πάγκος κατασκευάζεται από πέτρα ή μάρμαρο. Συνήθως επιλέγονται υλικά που ταιριάζουν μεταξύ τους ώστε σε συνδυασμό με την επένδυση του τοίχου να δημιουργηθεί ομοιόμορφο αποτέλεσμα βασισμένο στην καλαισθησία. Αναφορικά με τις διαστάσεις οι έτοιμοι φούρνοι διαθέτουν μεγάλη ποικιλία σε αυτές μπορείτε να βρείτε από μικρούς έως πολύ μεγάλους αναλόγως με τις ανάγκες σας και το χώρο που διαθέτετε , αντιθέτως οι χειροποίητοι φούρνοι επειδή γίνονται κατά παραγγελία επιλέγετε εσείς τις διαστάσεις. Ακόμα αναλαμβάνουμε την κατασκευή ξυλόφουρνων και για επαγγελματική χρήση ( πιτσαρίες ,εστιατόρια) όπου πάλι χωρίζονται στους έτοιμους και στους χειροποίητους.

Οι ξυλόφουρνοι – ψησταριές κατασκευάζονται με πυρίμαχα υλικά και πυρότουβλα άριστης ποιότητας εξασφαλίζοντας πολύ καλές αποδόσεις, όλα τα υλικά που απαιτούνται για την τοποθέτηση και την μόνωση του φούρνου σας τα παρέχουμε. Αρχικά η τοποθέτηση του φούρνου μπορεί να πραγματοποιηθεί από εσάς δεδομένου ότι έχετε προμηθευτεί την πυρίμαχη κόλλα, αν επιθυμείτε τη βοήθεια του τεχνίτη τότε ως επαγγελματίες δημιουργούν ένα μείγμα από πυρόχωμα και πυριτσιμέντο. Η μόνωση του φούρνου είναι ζωτικής σημασίας διότι καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα του, χάρη σε αυτή επιτυγχάνεται η θερμότητα και διατηρείται για ορισμένο χρονικό διάστημα, τα υλικά που χρειάζονται για αυτή την πρακτική είναι ο πυρίμαχος άργιλος και ο πετροβάμβακας τα οποία αλείφονται στο θόλο του φούρνου.

Αναλαμβάνουμε εξ¨ ολοκλήρου τέτοιες κατασκευές ως εταιρεία δεν στεκόμαστε μόνο στο κατασκευαστικό κομμάτι αλλά επενδύουμε και στο αισθητικό μέρος δημιουργώντας ένα άρτιο αποτέλεσμα εμπνευσμένο από την καλλιτεχνική αρμονία. Η επένδυση του φούρνου μπορεί να πραγματοποιηθεί με φυσικά πετρώματα όπου υπάρχει τεράστια συλλογή, ενώ όσον αφορά την επένδυση και εκεί συναντάμε εύρος επιλογών. Η πέτρα σε ακανόνιστη ή σε τετραγωνισμένη μορφή είναι η επικρατέστερη επιλογή καθώς μας θυμίζει το παραδοσιακό στοιχείο ταυτοχρόνως υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές . Αν θέλετε να ξεφύγετε από τις κλασσικές λύσεις και να διαφοροποιηθείτε μια πρωτότυπη – μοντέρνα σκέψη αποτελεί η τοποθέτηση πλακιδίων (vintage, ξύλου κλπ) έτσι αναβιώνει το παραδοσιακό στοιχείο του ξυλόφουρνου στην σύγχρονη εποχή.

Το καλό ψήσιμο κρύβεται στο φούρνο για αυτό και εμείς επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, προτεραιότητα μας είναι η εξειδικευμένη κάλυψη αναγκών κάθε πελάτη βασισμένη στην καλή ποιότητα υλικών και στην αισθητική. Αν θέλετε να πάρετε ιδέες για τα σχέδια και τους χρωματισμούς μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα (https://petroemporiki.gr/), ενώ το προσωπικό μας είναι στη διάθεση σας έτοιμο να μοιραστεί συμβουλές περί διακόσμησης και να σας επιλύσει οποιαδήποτε απορία. Τα social media της Πετροεμπορικής (facebook- instagram) είναι ενεργά όσο ποτέ μείνετε συντονισμένοι μέχρι την επόμενη ανάρτηση γιατί έρχονται αναπάντεχες εκπλήξεις.

Να είστε όλοι χαμογελαστοί και να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή της ζωής!