Vintage πλακάκια: Θα τα ερωτευθείς με την πρώτη ματιά!

Τα vintage πλακάκια αποτελούν πλέον τη νούμερο 1 τάση της μόδας στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης. Η κλασική όψη τους που μπορεί να δημιουργήσει πρωτότυπους συνδυασμούς γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων. Η δημοτικότητα όμως των vintage πλακιδίων δεν οφείλεται μόνο στην εντυπωσιακή όψη τους και στον αέρα μιας άλλης εποχής που αποπνέουν. Τα vintage πλακάκια παρουσιάζουν εκτός από τη μοναδική τους εμφάνιση και κάποια πολύ θετικά στοιχεία που θα σε κάνουν να τα επιλέξεις δίχως δισταγμό! Πάμε να δούμε μαζί τους λόγους για τους οποίους αξίζει να επιλέξεις τα vintage πλακάκια για το χώρο σου…

 

1. Δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση.

Τα vintage πλακάκια παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Η πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων που θα βρεις στο κατάστημά μας καλύπτουν όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Μπορείς να βρεις χρωματιστό, ξεβαμμένο και ασπρόμαυρο τσιμεντοπλακάκι. Είτε είσαι λάτρης του μοντέρνου είτε του πιο κλασικού στοιχείου, οι επιλογές είναι πολλές για να βρεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα στην αισθητική σου και στη διακόσμηση του χώρου σου.


2. Χρησιμοποιούνται για την επένδυση χώρων, επίπλων και επιφανειών.

Μπορούν να διαμορφώσουν το διάδρομο στο χώρο, την ταπετσαρία ή να χρησιμοποιηθούν ως επένδυση σε τραπέζια, παγκάκια, μπαρ, κολώνες, σκαλοπάτια, χτιστές ντουζιέρες, ακόμη και στην πισίνα, δημιουργώντας μία μοναδική εικόνα που προσφέρει αισθητική απόλαυση και στυλ, αφού μοιάζει με την όψη ενός ψηφιδωτού που θα σου ξυπνήσει την ανάγκη να το περιεργαστείς για να ανακαλύψεις τις ομορφιές που κρύβει.

 

3. Μπορούν να συνδυαστούν με πολλά άλλα είδη πλακιδίων. 

Μπορείς να τα συνδυάσεις με άλλα παραδοσιακά ή μοντέρνα πλακάκια, με πατητή τσιμεντοκονία, με πέτρα, με μάρμαρο ακόμη και με τσιμέντο. Οι επιλογές είναι πολλές, το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις φαντασία και προσωπικό στυλ!

 

4. Έχουν έντονο ύφος και αποπνέουν έναν αέρα νοσταλγίας.

Επειδή τα πλακίδια αυτά ενσωματώνουν vintage στοιχεία, δημιουργούν μία αίσθηση αναπόλησης του παρελθόντος, έναν ρεμβασμό και μια νοσταλγία για την παλιά εποχή. Ακόμη, σου δίνουν την ιδέα του γνώριμου και οικείου, δημιουργώντας ένα ζεστό κλίμα που σε κάνει να νιώθεις άνετα, ενώ παράλληλα σε ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή που χαρακτηριζόταν από αρχοντιά και πολυτέλεια.



5. Παρουσιάζουν έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα.

Τη μια στιγμή μπορεί να ταξιδέψεις στο Μαρόκο, αντικρίζοντας πλακάκια σε έντονο μπλε ή μωβ χρώμα. Αυτό το στυλ που έρχεται από το Μαρόκο είναι διαχρονικό και μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με τσίγκινες σφυρήλατες πιατέλες και δίσκους, καθώς και μεταλλικά τραπεζάκια, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο θέαμα με έντονο ύφος και έναν επιβλητικό χώρο. Την άλλη στιγμή μπορεί να μεταφερθείς στην επαρχία της Γαλλίας, στο Παρίσι των προηγούμενων δεκαετιών κι έτσι να νιώσεις τη γαλλική φινέτσα να σε κατακλύζει. Η ξεχωριστή αισθητική τους μπορεί να σε ταξιδέψει επίσης στην Ιταλία. Το ιδιαίτερο ιταλικό στυλ που αποπνέουν κάποια σχέδια θα αιχμαλωτίσει τις αισθήσεις σου και θα σε μεταφέρει στη μοναδική αισθητική ενός άλλου λαού που θα θες να την εξερευνήσεις και να μάθεις τα πάντα γι' αυτήν! Και αν είσαι λάτρης του πιο industrial στυλ, εκείνου του στυλ των μεγαλουπόλεων της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου, τα vintage πλακάκια είναι εδώ για να κάνουν τις επιθυμίες σου πραγματικότητα! 



Τα vintage πλακάκια δεν είναι απλά ένα υλικό διακόσμησης· περιέχουν μέσα τους μια νοσταλγική διάθεση για το παρελθόν, για το δικό μας παρελθόν και τους ανθρώπους με τους οποίους το μοιραστήκαμε. Φέρνουν ξανά στο μυαλό τη γλυκιά θύμηση των παιδικών μας χρόνων, τις εικόνες που είχαμε σαν παιδιά, την αθωότητα, το παιχνίδι, τις μυρωδιές… Και αυτή η αξία είναι σίγουρα ανεκτίμητη και αναντικατάστατη. Μπορεί ο χρόνος να μη μπορεί να γυρίσει πίσω, αλλά μπορεί να ζωντανέψει μέσα από τις επιλογές που θα κάνουμε και ανανεώνοντας το σπίτι μας να γίνουμε και πάλι παιδιά που νιώθουν, χαίρονται και ονειρεύονται. Ποιος είπε ότι τα όνειρα είναι μόνο για τα παιδιά; Όλοι έχουμε το δικαίωμα να ονειρευτούμε πως κάτι θα αλλάξει ή κάτι θα δημιουργηθεί. Ας φέρουμε εμείς την αλλαγή, ξεκινώντας από το σπίτι μας… Γιατί το σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας, ο χώρος που ξεκινούν τα όνειρα, ο χώρος των αναμνήσεων και ο χώρος που θα γνωρίσει πολλές όμορφες στιγμές. Ας το διαμορφώσουμε λοιπόν έτσι ώστε να είναι το μέρος που θα θέλουμε να καταφύγουμε στα δύσκολα και ο χώρος που θα θέλουμε να πρωταγωνιστεί στις όμορφες στιγμές μας…

 

Μείνετε κοντά μας για να μάθετε και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα κάνουν το σπίτι σας ξεχωριστό και θα σας κάνουν να νιώσετε τη θαλπωρή των παιδικών σας χρόνων. Γιατί το σπίτι μας θα είναι πάντα ο φίλος στις σιωπές μας και ο σύντροφος στις χαρές που θα ‘ρθουν.

 

 

Η ομάδα της Πετροεμπορικής